Formule 1

Dr. Helmut Marko verdedigt Red Bulls tijdlijn terwijl F1 oproept tot snelle oplossing Christian Horner

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 10:40

Red Bull zal het onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van Christian Horner niet overhaasten. Helmut Marko zegt dat het 'eerlijk' moet zijn voor alle partijen, waarna ze 'dienovereenkomstig zullen reageren'. De teambaas van Red Bull Racing wordt momenteel onderzocht door moederbedrijf Red Bull GmbH nadat er een klacht was ingediend over zijn gedrag.

Christian Horner Red Bull Racing F1

Horner, die vorige week aanwezig was bij de lancering van de RB20 omdat hij volhoudt dat het 'business as usual' is, heeft alle aantijgingen ronduit ontkend. Hoewel aanvankelijk werd gesuggereerd - van horen zeggen aangezien Red Bull geen details heeft onthuld - dat er pas na de seizoensopener in Bahrein een uitspraak zou worden gedaan, neemt de druk op Red Bull vanuit de F1 en de FIA toe om tot een snelle conclusie te komen. Er wordt beweerd dat Red Bull GmbH nu probeert het proces te versnellen, maar Marko benadrukt dat ze zich niet laten opjagen.

"Zoals jullie weten, is dit een intern onderzoek", vertelde de motorsportadviseur aan het ServusTV-kanaal van Red Bull. "Hoe sneller er een resultaat is, hoe beter, want door de lange duur van het onderzoek zullen er geruchten en andere verhalen de ronde doen. Maar Red Bull heeft heel goed gereageerd in deze zaak. De lange duur van dit onderzoek is niet hun schuld. Ze streven naar een eerlijk onderzoek en reageren daar vervolgens op."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS