Formule 1

Dr. Helmut Marko legt Ricciardo - Tsunoda handschoen neer met 'schietstoel'-waarschuwing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2024 05:12

Volgens Dr. Helmut Marko, senior-adviseur bij Red Bull, maken Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda een kans op een Red Bull-stoeltje in 2025 door de interne RB 2024-teamstrijd te 'domineren', maar hij waarschuwt ze dat het stoeltje naast Max Verstappen een 'schietstoel' is.

Max Verstappen en Helmut Marko Red Bull Racing F1


Nu Verstappen zich voorbereidt op de jacht naar zijn vierde wereldtitel op rij, is het ook een belangrijk jaar voor Sergio Perez aan de andere kant van de pitbox. Terwijl de Mexicaanse coureur met nog een contract voor een jaar nog enige bescherming had tijdens zijn strijd in 2023, is dat vangnet nu weg omdat hij een nieuwe deal moet verdienen na 2024 als hij wil voorkomen dat dit zijn laatste seizoen wordt als teamgenoot van Verstappen bij Red Bull.

Mocht Perez een misstap maken, dan heeft zowel Ricciardo als Tsunoda bij Red Bulls tweede team, dat voor 2024 is omgedoopt tot Visa Cash App RB, zijn zinnen gezet op zijn opvolger en de stap naar het moederteam.

Perez heeft, net als Pierre Gasly en Alex Albon voor hem, geen plezier beleefd aan het gevecht met Verstappen. Marko waarschuwde dat geen enkele coureur dit kan en beschreef de plek naast de dominante Nederlander als een 'schietstoel'.

In gesprek met de Kleine Zeitung zei Marko: "Het tweede stoeltje naast Verstappen is enerzijds erg begeerd, maar anderzijds ook een schietstoel. Geen enkele teamgenoot kan tippen aan Max en dat kan snel demotiverend werken. Voor zowel Ricciardo als Tsunoda gaat het niet alleen om in de Formule 1 te blijven, maar ook om de mogelijkheid om door te stromen naar Red Bull Racing. Dit geldt voor degene die het seizoen duidelijk domineert binnen het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS