Formule 1

Dr. Helmut Marko kwelt Sergio Perez in 'fascinerende' bekentenis over Carlos Sainz naar Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 07:01

Carlos Sainz staat naar verluidt op de shortlist van Red Bull en Mercedes. Hoewel Carlos Sainz Red Bull ‘fascineert’ na zijn heldendaden tijdens de Grand Prix van Australië, zegt Dr. Helmut Marko, senior adviseur van het team, dat Sergio Perez die bedreiging kan elimineren met een beter tempo over één ronde.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Sainz is op zoek naar een nieuw thuis op de Formule 1-grid, nadat werd bevestigd dat Lewis Hamilton de overstap van Mercedes zal maken om Sainz' Ferrari-stoeltje over te nemen vanaf 2025.

En Sainz kan het tot nu toe niet beter doen in zijn zoektocht naar het best mogelijke stoeltje. De Spanjaard claimde P3 in de seizoensopener van Bahrein achter Max Verstappen en Perez van Red Bull, terwijl Sainz in Australië domineerde op weg naar de overwinning na zijn terugkeer na een blindedarmoperatie.

Door dat succes wordt hij in verband gebracht met een goede kans om voor Mercedes te racen of om terug te keren naar Red Bull voor 2025, waarbij Helmut Marko zich nu bezighoudt met de kansen van Sainz. Voor Perez is de opdracht heel simpel - verbeter je in de kwalificatie, een zwak punt dat ook in 2024 is blijven bestaan. Dan heeft Red Bull geen reden om Sainz te overwegen.

"Zijn vorm is fascinerend", vertelde Marko aan Laola1 over Sainz. "Maar je moet je realiseren dat Checo Perez dit jaar drie goede races heeft gereden. Dat hij in Melbourne zo ver terugviel, kwam door de beschadigde onderkant en bandenpech."

"Zijn enige zwakke punt is de kwalificatie. Als hij zich daar kan verbeteren, hoef je daar niet over na te denken. De sfeer in het team is ook wat hem betreft erg goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS