Formule 1

Door Aston Martin contractverlenging Alonso wordt ook Honda weer omarmt: “Dit project is nog maar het begin…”

Uitgegeven door Peter Vader • 12 april 2024 10:00

Fernando Alonso heeft zijn keuze gemaakt om bij Aston Martin te blijven. De tweevoudig F1-wereldkampioen zei erover: “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat Lawrence, Martin en Mike in mij hebben gesteld. Met Lance kan ik niet wachten om te zien wat we nog meer samen kunnen bereiken. Dit project is nog maar het begin en ik ben er trots op er deel van uit te maken. Ik ben in topconditie en heb nog steeds honger. Ik zal alles geven terwijl we onze reis voortzetten om een winnend team te worden." Deze verlenging betekent ook dat hij in 2026 Honda weer op zijn pad vindt. Het Japanse merk waar hij enorme meningsverschillen mee had tijdens zijn tweede avontuur bij McLaren van 2015 tot 2018.

Fernando_Alonso_stays_at_Aston_Martin
Fernando Alonso: “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat Lawrence, Martin en Mike in mij hebben gesteld. Dit project is nog maar het begin en ik ben er trots op er deel van uit te maken."

Veel bereikt!
“Aan het begin van het jaar zei ik dat ik zou beslissen of ik door zou gaan met racen en dan zou ik met het team om de tafel gaan zitten. Vanaf het moment dat ik in 2023 bij het team kwam, voelde ik me thuis. In iets meer dan vijftien maanden hebben we samen al veel bereikt, met podiumplaatsen en memorabele veldslagen." Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven over mijn toekomst in de Formule 1, maar vandaag ben ik blij om aan te kondigen dat ik hier ben om een meerjarige periode bij Aston Martin te blijven.”, lichtte de Spanjaard toe over zijn besluit. Bepaald geen slechte keuze want met de ambitieuze Lawrence Stroll aan het roer, stuwt Aston Martin zichzelf stap-voor-stap omhoog in de ranking van Formule 1-teams.

Ambitieus plan
Na de overname van het voormalige Racing Point eind 2020 ging Lawrence Stroll gewoon verder met zijn ambitieuze plan om van Aston Martin een echt topteam te maken. Naast de opening van de ultramoderne nieuwe campus in Silverstone betekent de contractverlenging van Alonso een verdere stap in de goede richting. In de hoop dat de samenwerking met Honda vanaf 2026 net zo succesvol kan zijn als de huidige samenwerking tussen de Japanse fabrikant en Red Bull.

Fernando_Alonso_stays_at_Aston_Martin officiele verklaring


Het ging (nog)niet lukken
In 2015 werden Fernando Alonso en Honda naar McLaren gehaald met slechts één doel: kampioen worden. Al snel werd duidelijk dat dit alles behalve zou lukken. Tegenvallende prestaties en de onbetrouwbare Honda-krachtbron werkte tussen 2015 en 2017 flink op de zenuwen van de tweevoudig wereldkampioen. De Spanjaard nam geen blad voor de mond als het ging om de prestaties en was dan ook bepaald geen goede PR-machine voor Honda.

Fernando_Alonso_here_to_stay_letter_2


Hereniging is nu beklonken
Nu Alonso nog wat jaartjes door blijft rijden bij Aston Martin wordt hij vanaf 2026 weer herenigd wordt met Honda. Mike Krack verklaarde in mei 2023 al dat een hereniging van Alonso met Honda geen probleem kan opleveren: "Er is geen reden om te denken dat hij in 2026 niet bij ons in de auto zit", vertelde Krack toen aan Motorsportweek.com. "Ik kan me echt geen reden bedenken waarom hij er dan niet meer bij zou zijn." Een vooruitziende blik van Mike Krack, want nu is het waarheid geworden!

Aston_Martin_in_GP_Japan_2024

Fernando_Alonso_here_to_stay

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS