Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Donkervoort prikkelt alle zintuigen met de eerste 2G super sportauto: D8 GTO-JD70 + VIDEO

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2020 06:48 • Print artikel

Donkervoort viert de 70e verjaardag van oprichter Joop Donkervoort met een toepasselijk cadeau: de D8 GTO-JD70. De supercar wordt in gelimiteerde oplage uitgebracht en wordt gedeeld met slechts zeventig vrienden uit de grote Donkervoort-familie. "Joops verjaardagsauto is de krachtigste auto die we ooit bouwden, een viering van alle kennis die we hebben opgedaan, in een auto die nog geen 700 kilogram weegt.""De JD70 doorbreekt de normale maatstaven van remmen en accelereren. We maken nu gebruik van G-krachten. Toch is dit nog steeds een pure rijdersauto, onvergelijkbaar met al het andere op de markt," zegt Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen. "Donkervoort heeft hard gewerkt om een supercar te creëren die al je zintuigen prikkelt en een pure, ongefilterde rijervaring biedt, een machine waar je je één mee kunt voelen."

De 2,5 liter vijfcilinder turbomotor van Audi Sport levert nu 415 pk. "Bovendien voegden we onze nieuwe EX-CORE technologie toe, net als bijna eindeloze mogelijkheden om de auto te personaliseren. Met trots presenteren we de eerste 2G-productieauto ter wereld. De auto is niet exclusief voor het circuit bedoeld, maar is ontwikkeld met zowel de openbare weg als het circuit in gedachten."

Deze nieuwste versie van de supercarslopende Donkervoort D8 GTO doorbreekt de 2G-barrière en zorgt er op die manier voor dat hij in bochten net zo spectaculair is als bij zijn verpletterende acceleratie. "De D8 GTO-JD70 is in bochten in staat tot een zijwaartse kracht van meer dan 2G, zelfs in de standaardversie met voor de openbare weg bedoelde Nankang-banden. Vanuit stilstand accelereert de JD70 met een piekversnelling van meer dan 1G."

De prijzen van de Donkervoort D8 GTO-JD70 beginnen bij €163.636,36 (exclusief belastingen).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS