Formule 1

Deze oud Ferrari-coureur twijfelt aan keuze voor Lewis Hamilton: “Ik was wel een beetje verdrietig”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 april 2024 07:02

Carlos Sainz won weliswaar de vorige Formule 1-race in Melbourne, maar moet komend seizoen toch echt ruimte maken voor Lewis Hamilton, die hem vervangt bij het team van Ferrari. Hamilton weet nog geen potten te breken dit seizoen, dus er is veel twijfel of Ferrari wel de juiste keuze heeft gemaakt. Ook voormalig Ferrari-coureur René Arnoux weet niet of Ferrari wel goed doet om Sainz te laten gaan.

Rene Arnoux Lewis Hamilton Carlos Sainz

Na elf jaar trouwe dienst verlaat Hamilton het team van Mercedes en vertrekt hij naar het nog grotere Ferrari. Hij vervangt daar Carlos Sainz, die ondanks zijn blindedarmontsteking buitengewoon sterk begint aan het nieuwe Formule 1-seizoen.

Er is veel twijfel over de overstap van Hamilton naar Ferrari en dat ligt vooral aan de sterke vorm van Sainz. In gesprek met La Gazzetta dello Sport vertelt Arnoux over zijn twijfels: "Ik was afgelopen winter wel een beetje verdrietig na de aankondiging van Hamilton. Ik plaats mijzelf altijd in de schoenen van de coureur en ik denk na over hoe Carlos zich zou voelen. Hij reageerde direct sterk met de juiste mentaliteit. Het is geen opgever. Hij is een professional en hij heeft geen keus. Het enige wat hij kan dus is alles geven en hij zal op zoek moeten gaan naar een nieuw competitief stoeltje."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS