Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Dennis Hauger wint F3-race in Zandvoort en verstevigt leiding in het klassement + UITSLAG

Uitgegeven door Bart • 5 september 2021 11:23

Dennis Hauger heeft met de winst in de Formule 3 in Zandvoort een voorschot genomen op het kampioenschap. De 18-jarige Noor van Prema leidde de race van start tot finish en heeft nu een voorsprong van 43 punten op Jack Doohan. Door een aanvaring tussen David Schumacher en Victor Martins schoven Clement Novalak en Alexander Smolyar op naar de tweede en derde plaats.

Formule 3 Dennis Hauger

Bij de start van de race wist Hauger zijn leidende startpositie te behouden. Van de top van het veld verloor alleen Doohan twee plaatsen. In de Tarzanbocht aan Novalak en in de Hugenholtz-bocht aan Smolyar. Doohan wist uiteindelijk nog als vierde te finishen.

De gele vlag werd gezwaaid in ronde 19. Juan Manuel Correa blokkeerde zijn banden en dwong Matteo Nannini daarmee in het grind van de Tarzanbocht. Correa werd hiervoor bestraft met een tijdstraf van 10 seconden.

In ronde 22 ging het mis in de kombocht van de Hugenholtz-bocht. Martins en Schumacher raakten elkaar, waarna Schumacher in de muur eindigde. Einde race voor de Duitser en een 10 seconden straf voor de coureur van MP Motorsport die daardoor terugviel naar de tiende plaats. In de laatste ronde kwam er een voortijdig einde aan de race van Tijmen van der Helm. De coureur van MP Motorsport kwam in bocht 10 in aanraking met Correa en strandde in de bandenstapel.