Ovalracing Venray

Den Biggelaar snel tijdens eerste test 2016 LMV8 SuperCup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 maart 2016 12:35 • Print artikel

Patrick den Biggelaar toonde zijn klasse tijdens de eerste testdag op Raceway Venray. De kampioen van de LMV8 SuperCup in 2014 reed de snelste tijd gedurende de dag in zijn Big Tuned V8 Racing late model stockcar.


De constante snelle tijden van Den Biggelaar waren in zekere zin opvallend. Sinds augustus 2015 had de snelle Brabander niet meer geracet. Den Biggelaar reed constant snelle tijden, hoewel hij één keer de muur raakte was de schade minimaal. De auto van Den Biggelaar was afgelopen winter volledig nieuw opgebouwd door Hendriks Motorsport. Teamgenoot Onno Zuidema had de auto waarmee Den Biggelaar kampioen werd overgenomen. De tweede snelle tijd werd gereden door Dave van Haarlem. Van Haarlem reed gedurende de dag in twee verschillende late models. "Dit seizoen rijd ik zelf in de DNRT V8, we hebben afgelopen winter aanpassingen aan de auto gedaan waardoor deze nu beter mee kan op de oval." De andere late model wordt in 2016 ingezet door een van de sponsoren van Van Haarlem.

Rookie Ron Snoeck reed erg veel ronden in zijn groen/zwarte late model. Snoeck heeft vele overwinningen gehaald in het rallycross maar rijdt in 2016 op de oval. "Het is erg wennen," sprak Snoeck. "Bij het uitkomen van de bochten is het lastig te bepalen wanneer ik vol gas kan geven." Snoeck ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. "Zodra we dat onder controle hebben, kan echt snelle tijden gaan rijden." Een andere nieuwkomer was de Duitser Hans-Jurgen Hummen, teamgenoot van Patrick Heckhausen. Hummen reed zijn eerste ronden op de oval tijdens de test en werd hierbij ondersteund door ervaren rijders.

De eerste races van de LMV8 SuperCup staan gepland op 28 maart. Tijdens de Paasraces op Raceway Venray rijdt de klasse twee manches en één finale race.


Uitslag testdag LMV8 SuperCup

1. Patrick den Biggelaar (NED) 0:19.853
2. Dave van Haarlem (NED) 0:20.775
3. Patrick Heckhausen (DUI) 0:20.826
4. Stephan Driessen (NED) 0:21.374
5. Ron Snoeck (NED) 0:21.652
6. Onno Zuidema (NED) 0:21.837
7. Hans-Jurgen Hummen (DUI) 0:22.581


Foto: Wilco Hendriks/Vormapart

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS