Ovalracing Venray

Debutant Felipe Rabello wint eerste NASCAR race op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 juli 2017 20:27

Door de zware crashes in de eerste Elite 1 race van de NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray, stonden er slechts vijftien auto's aam de start bij de Elite 2 klasse. Het werd een gevecht tussen de Belg Guillaume Dumarey en Brazilian Felipe Rabello.

Rabello had de beste start en bleef de eerste ronde aan de binnenkant van polesitter Dumarey. De snelle Belg bleef snel gaan en hield zo Rabello achter zich. Ulysse Delsaux sloot zich bij het duo aan op de derde plaats. Delsaux ging zelfs voorbij aan Rabello en zette daarna Dumarey onder druk. Kort hierna werd de race onderbroken. Simone Laureti spinde in bocht vier waardoor de race geneutraliseerd werd.

Na de herstart kalmeerde de race. In het middenveld ontstond een gevecht tussen Maciej Dreszer en Thomas Ferrando. De twee coureurs raakten elkaar meer dan eens, hierdoor kwamen brokstukken op de baan. Met nog één ronde te gaan werd de race vrijgegeven. Raceleider Dumarey moest snelheid maken, maar kwam niet op gang. Hierdoor ging Rabello vóór de start-finish lijn naar de leiding. Ondanks protest van Dumarey en PK Carsport werd Rabello tot winnaar uitgeroepen. Ook na overleg met de raceleiding bleef de uitslag ongewijzigd.

"De beelden zijn duidelijk," sprak organisator Jerome Galpin. "Dumarey kwam niet op gang in de start zone, hierdoor ging Rabello er vóór start-finish voorbij." De actie valt binnen de regels vervolgde Galpin. "Bij een race start is dit verboden, echter bij een herstart mag dit wel," sloot de Fransman af.

Met de snelste raceronde heeft Rabello zich ook verzekerd van de pole position voor race twee. De Braziliaan zal dan naast Guillaume Dumarey starten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS