Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De crisis lijkt nog niet toegeslagen op InterClassics

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2023 09:44

Na drie jaar afwezigheid is autobeurs InterClassics terug in Maastricht. Mede dankzij deze onderbreking hebben liefhebbers van oldtimers, youngtimers en supercars MECC Maastricht massaal weten te vinden. Het is immers de grootse klassiekerbeurs van de Benelux. De vele classic car dealers presenteren auto’s die vaak zelden voor de buitenwereld te zien zijn. De “Sold” bordjes zijn het bewijs dat de beurs ook voor autokopers niet vroeg genoeg kon beginnen. Met een aanbod van meer dan 1.000 auto’s is er voor iedere autoliefhebber wel iets te koop.Overweldigende verkoop
De crisis lijkt nog niet toegeslagen op InterClassics. De vele bordjes met “Verkocht” geven een goede indicatie van de actuele stand van zaken. Bij de Burgerveense oldtimerdealer “Real Art on Wheels” staat de teller op vrijdagmiddag op 4 verkochte auto’s waaronder een uiterst zeldzame Peugeot 205 T16. Eigenaar Bodie Hage vertelt: “Auto’s van topkwaliteit verkopen altijd. Ten opzichte van wat wij tien jaar geleden in Maastricht verkochten handelen wij nu in zeldzamere en apartere modellen. Daarnaast is InterClassics een hoogwaardig evenement met de juiste bezoekers waarvan een groot deel internationaal is. Ook is men bereid om te investeren in kostbaardere modellen.”

Porsche specialist Huib Renes ziet InterClassics als de beste oldtimerbeurs in de Benelux, hij verkocht al tijdens de opbouw van zijn stand een 911 uit 1983. “Dit is nog de enige beurs die ik doe omdat ik het een leuk en mooie evenement vind. Niet te groot, binnen Nederland maar wel internationaal gelegen. Ik heb veel Belgische en Franse klanten. Bij mijn deelname in 2014 heb ik zelfs al mijn auto’s tijdens de opbouw verkocht”.Bij de nog duurdere modellen wordt de knoop iets minder snel doorgehakt. Arno Heirath van Kaeve Cars vertelt dat er interesse is voor zijn Bugatti Veyron (ten tijde van de introductie de snelste auto ter wereld). Het prijskaartje van bijna 1,5 miljoen maakt dat de keuze niet énkel met het hart wordt gemaakt.

Grand Prix van Zandvoort
Op de 28e editie van InterClassics staat de Nederlandse Formule 1 geschiedenis in het middelpunt. Zo zijn diverse historische F1 auto’s op het ‘Dutch Grand Prix Classics’ themapaviljoen te zien. Hierbij kan de Red Bull van Max Verstappen niet ontbreken. Naast dit racegeweld zijn aanbieders van automobilia, onderdelen en klassiekerbladen aanwezig. Kortom: alles voor en over oldtimers en supercars.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS