Formule 1

De race binnen een race! "De race om updates zal cruciaal zijn om bij de F1-topteams te blijven"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2024 01:02

De Formule 1 bereidt zich voor op het begin van het nieuwe seizoen 2024. Van 21 tot 23 februari gaat het F1-circus het circuit in Bahrein op voor de enige testsessie voorafgaand aan het seizoen die aan de teams is toegekend. Een kans om de F1-auto's op het circuit te evalueren en een eerste voorproefje te krijgen van het komende seizoen. Een jaar geleden, aan de vooravond van 2023, verbaasde Aston Martin iedereen met een stabiele en zeer snelle eenzitter, die zelfs Red Bull kon ondermijnen.

Pedro_de_la_Rosa_F1_Aston_Martin
Pedro de la Rossa


Als er nog maar een paar uur resteren voor de start van de tests in Bahrein, is Pedro de la Rosa ervan overtuigd dat 2024 opnieuw een geweldig seizoen kan worden voor Aston Martin. De komende dagen, van 21 tot en met 23 februari om precies te zijn, gaan de nieuwe F1-auto’s voor het eerst het circuit van Sakhir op. Het is de uitgelezen kans om een eerste voorproefje te krijgen van het komende seizoen. Pedro de la Rossa van Aston Martin zei tegen de Spaanse krant Marca erover: “Het is een lange winter geweest, terwijl de tests in het voorseizoen erg zwaar zullen zijn. Kortom, we willen zien wat we goed hebben gedaan en dat vergelijken met het werk van anderen.”

De sensaties met de auto zijn goed, we hebben geprobeerd alle zwakke punten van vorig seizoen te verbeteren. We hebben ons gericht op het openen van het operationele venster van de eenzitter, zodat deze het beste werkt op verschillende soorten circuits. Wij hopen dat we het goed hebben gedaan. De race om updates zal cruciaal zijn om bij de topteams te blijven. Ons doel is om een toch al uitzonderlijk goed verlopen seizoen als 2023 is, nog verder te verbeteren. We willen vechten voor punten, podiumplaatsen en, waarom niet, ook voor de eerste groene overwinning”.

nullBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS