Formule 1

De onverwachte 'verrassing' die Lewis Hamilton te wachten staat na zijn historische overstap naar Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2024 08:02

Voormalig Ferrari-race-ingenieur Rob Smedley voorspelt dat Lewis Hamilton in 2025 'absoluut verrast' zal zijn door de krachtige steun van de Tifosi en de mate waarin het team hem zal 'omarmen'. Ferrari heeft een unieke positie in de Formule 1, functionerend als zowel een raceteam als het Italiaanse nationale team.

Ferrari F1 Lewis Hamilton


Hamilton, die al acht keer op het podium van Monza heeft gestaan, inclusief vijf overwinningen, zal naar verwachting een bijzondere ervaring tegemoet gaan als hij vanaf 2025 de kleuren van Ferrari draagt. Smedley, die lang de race-ingenieur van Felipe Massa was en een decennium bij Ferrari doorbracht voordat hij in 2014 naar Williams overstapte, is zeer bekend met de verwachtingen en druk die gepaard gaan met werken voor Ferrari.

Naast de constante druk van de Italiaanse media, is er de overweldigende steun van fans wereldwijd. Hoewel het dagelijkse werk bij Ferrari wellicht niet veel zal verschillen van zijn ervaringen bij Mercedes, gelooft Smedley dat de 'fan power' van de Tifosi een extra stimulans kan zijn voor Hamilton.

"Wat hem te wachten staat, is dat hij zal merken dat er in de top van de Formule 1, wat betreft de technische structuur en investeringen om snelle Formule 1-auto's te bouwen, waarschijnlijk niet veel verschil zal zijn tussen de teams”, legde Smedley uit in de F1 Nation-podcast. "Maar wat hem absoluut zal verbazen, is hoe het team en de fans hem zullen omarmen. Ferrari is een nationaal symbool, even groot, zo niet groter, dan het nationale voetbalteam."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS