Formule 1

De misperen van Mercedes in de Formule 1: "Veel gemiste kansen"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2023 07:04

George Russell omschrijft zijn seizoen 2023 als een serie gemiste kansen. De 25-jarige Brit van Mercedes stond dit jaar slechts twee keer op het podium en scoorde 100 punten minder dan in 2022. Daardoor eindigde hij slechts op de achtste plaats in de WK-stand. Russell kampte meerdere keren met pech, maar maakte ook zelf de nodige fouten.

George Russell


Onder meer in Canada, Monaco en Singapore vergooide Russell zijn kansen op een podium. Op de website van de F1 blikt hij terug. "Het is een vreemd seizoen geweest. In veel races hadden we de snelheid, maar in mijn ogen hebben we nooit het resultaat behaald dat we verdienden of dat mogelijk was. We hebben veel kansen laten liggen en het verliep zeker niet soepel. Als alles in een flow verloopt, heb je vaak meer geluk. En als je niet in een flow zit, lijk je wat vaker pech te hebben. We moeten gewoon sneller zijn en dan zal het geluk ook onze kant op vallen."

In 2022 eindigde Russell nog 20 keer in de top 5 en scoorde hij zijn enige overwinning in de F1 tot nu toe. Dit jaar was het minder. "Daar ga ik deze winter zeker naar kijken. Vorig jaar kwamen de resultaten wat makkelijker. Ik finishte vaker in de top 5 dan ieder andere coureur. Voor mijn gevoel heb ik mijn niveau dit jaar opgekrikt, in de kwalificatie en in de race, maar het ging een stuk minder. Er is meer tegenstand met McLaren en Aston Martin, maar we willen vooral vooruitkijken."

"De opdracht deze winter is groot", vervolgt Russell. "We moeten de meest dominante auto in de geschiedenis van de F1 zien bij te halen. Om dat te bereiken, moet iedereen gefocust zijn en alles uit de kast halen. Maar ik denk dat we er deze winter beter voor staan dan vorig jaar en het jaar ervoor. De tijd zal het leren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS