Formule 1

De jacht op Max Verstappen: "Dit wordt een grote test voor de concurrentie tegen Red Bull"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2024 19:31

Damon Hill heeft een ‘grote test' voorspeld voor het Formule 1-veld om Max Verstappen en Red Bull dit weekend bij te houden in Suzuka, ondanks dat Ferrari de laatste keer won in Australië.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen was vorig seizoen dominant in Japan, pakte de poleposition met meer dan een halve seconde en reed met gemak naar de overwinning. Met de RB20 gaat hij het weekend in als favoriet om terug te keren naar de hoogste trede van het podium.

Ferrari leek de laatste tijd het tempo van Red Bull te kunnen bijhouden in Australië, zelfs vóór de uitvalbeurt van Verstappen. Hill hoopt dan ook dat de twee voorste teams het in een rechtstreeks gevecht tegen elkaar zullen opnemen om te zien waar ze staan, maar omdat Suzuka door de moeilijke lay-out met veel bandendegradatie een zware uitdaging vormt, denkt hij dat Verstappen opnieuw de favoriet zal zijn voor poleposition.

Als het op racen aankomt en Ferrari zou zondag Verstappen en Red Bull kunnen verslaan, zou dat niet alleen goed zijn voor de sport, want Hill wil ‘een kampioenschap open zien gaan’, het zou ook ‘echt schokkend’ zijn voor de paddock, maar of Red Bull gepakt kan worden is de vraag.

"Dit wordt een grote test voor de concurrentie tegen Red Bull op Suzuka”, zei Hill in de podcast van F1 Nation. "Dit zal echt de aero-efficiëntie en de bandenslijtage-efficiëntie van de auto testen. Ik denk dat Max in de kwalificatie nog steeds op pole zal staan met waarschijnlijk een vergelijkbare voorsprong van twee, misschien drie tienden van een seconde.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS