Formule 1

De geruchten zwellen weer aan: moet Sergio Perez Red Bull verlaten? Christian Horner vindt van niet...

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2024 19:02

Imola betekende een weekend vol grote moeilijkheden voor Sergio Perez, waarin hij lichtjaren verwijderd was van zijn superieure teamgenoot Max Verstappen. Net als vorig jaar voeden zijn middelmatige prestaties de geruchten over een vervanger tijdens het huidige Formule 1-seizoen. Niet verwonderlijk, want in de GP van Imola verloor de Mexicaan met nummer 11 zijn tweede plaats in het rijderskampioenschap. Hij werd namelijk uitgesloten van Q3 en eindigde in de race pas als achtste, eveneens ingehaald door de twee Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell. Niet best dus…

Sergio Perez F1 Red Bull peinzendEnorme impact
Juist om deze reden besloot Christian Horner de toekomstige situatie onmiddellijk op te helderen. De Red Bull-teambaas zei niet dat hij zich zorgen maakte over de laatste prestaties van Perez, die zijn teamgenoot Verstappen sinds de start van het seizoen 2024 nog niet één keer heeft verslagen. “In de kwalificatie was het probleem eenvoudigweg te wijten aan de fout waardoor hij in het grind belandde. Kan gebeuren. Voor de rest waren de prestaties nog steeds goed en het lijkt mij dat hij het maximale potentieel uit de auto heeft gehaald, maar de positie op de grid had een enorme impact op hem ”, zei Christian Horner na afloop van de race.

Andere, sterke aanpak
“De kalender telt 24 races. Hij had een geweldige start van het jaar, zijn aanpak was erg sterk en hij veranderde zijn aanpak ten opzichte van vorig jaar. Checo is altijd een makkelijke kerel in de omgang, dus ik verwacht niet dat dit een probleem zal zijn. We zijn ons bewust van waar we staan en wat we allemaal kunnen bereiken. We zullen beslissingen nemen over de toekomst op een moment dat wij passend achten. Maar nu is alles in orde ”, besluit de nog steeds omstreden teambaas van het wereldkampioensteam, dat nu toch erg op de hielen wordt gezeten door de concurrentie.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS