Formule 1

De FW46 gaat voor het eerst de baan op in Bahrein

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 februari 2024 09:45

Williams Racing's 2024 Formule 1 uitdager, de FW46, maakte gisteren zijn debuut op het circuit tijdens een promotiefilmdag op het Bahrain International Circuit in aanloop naar de Official Pre-Season Test. Alex Albon en Logan Sargeant reden samen 200 kilometer lang hun eerste rondjes in de nieuwe auto.

Williams Racing FW46

Het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van de FW46 staan al maanden in het middelpunt van de aandacht van het team. Dit moment betekent een enorme inspanning van iedereen bij Grove en op het circuit, want Williams Racing zet de volgende stap op de lange reis terug naar de voorhoede van de grid. Williams heeft al eerder F1-geschiedenis geschreven met 16 wereldkampioenschappen en 114 raceoverwinningen en is erop gebrand om opnieuw geschiedenis te schrijven.

Het ontwerp van de FW46 is in lijn met de kleine wijzigingen in het technisch reglement van de FIA voor 2024, waarbij de focus blijft liggen op kostenefficiŽntie en het bevorderen van dichter bij elkaar racen. Om de veiligheidsaspecten in de hele sport aan te pakken, bevat de FW46 wijzigingen in de homologatietests voor zowel de primaire rolbeugelstructuur aan de bovenkant van het chassis. Er is een wijziging in de regelgeving met betrekking tot het gedetailleerde ontwerp van de vloer. De FW46 respecteert deze updates en de rest van het ontwerp wordt bepaald door de afweging tussen prestatieverbetering en beperkingen van de kosten.

Williams Racing FW46

De FW46 heeft een vernieuwd chassisontwerp, dat is gekoppeld aan een Mercedes-Benz Power Unit volgens de specificaties voor 2024 en op zijn beurt aan een Mercedes-Benz versnellingsbak. Voor 2024 wordt de achterwielophanging ook geleverd door Mercedes-Benz, terwijl de voorwielophanging een eigen ontwerp van Williams Racing is. Aerodynamisch bouwt de FW46 voort op de ervaring die is opgedaan met de FW45 en bevat een veel hoger niveau van gedetailleerd ontwerp op alle kritieke gebieden.

De opnamedag markeerde ook het debuut op het circuit van de nieuwe partners en livery van het team die op 5 februari in New York werden onthuld. De livery combineert vergane glorie met aspiraties voor de toekomst, met een levendige kleurovergang van Heritage Navy Blue naar New Era Williams. Een rood-witte krijtstreep, die de positie van Williams als Brits icoon weerspiegelt en geÔnspireerd is op historische auto's, is zorgvuldig geÔntegreerd voor een stijlvolle maar krachtige uitstraling. Branding van nieuwe partners Komatsu en VAST Data dragen bij aan het energieke ontwerp van dit jaar, naast onze bestaande partners, en de opnamedag markeerde ook het eerste circuitoptreden voor onze coureursracekleding en officiŽle teamkit geleverd door PUMA.

Williams Racing FW46

Het team richt zich nu op de OfficiŽle Pre-Season test van 2024 in Bahrein om meer te leren over de FW46 gedurende de drie dagen van 21-23 februari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS