Formule 1

Daytona niet op de radar bij Ferrari, maar het winnen van het wereldkampioenschap heeft alle aandacht

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2023 09:01

Buiten de F1 heeft Ferrari nog een paradepaardje! Ferrari debuteerde dit jaar met de Ferrari 499P in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship en bleek gelijk succesvol. In het debuutjaar won het Italiaanse merk de belangrijkste race; de 24H of Le Mans. Is het na de winst in de 24 uur van Le Mans voor het automerk met het steigerende paard ook interessant om naar Daytona af te reizen?

Ferrari 499P

Foto: FIA World Endurance Championship


"Ik denk dat alle 24-uursraces een ander belang, een andere houding en een andere strategie hebben," zegt het hoofd van het endurance racen binnen Ferrari, Antonello Coletta tegenover Sportscar365. "Ze zijn allemaal anders. Le Mans, Daytona en Spa zijn niet op hetzelfde niveau. Na het winnen van Le Mans is het mijn droom om Le Mans opnieuw te winnen. Op dit moment staat het niet op onze radar om naar Daytona te gaan. We gaan wel naar Daytona met de GT3, maar dat is een andere kwestie."

"Het World Endurance Championship is onze droom. We hebben waarschijnlijk de belangrijkste race ter wereld gewonnen, in een speciale editie. Dat is fantastisch. Maar het WK is voor ons een ander doel. Al onze inspanningen zullen volgend jaar gericht zijn op het wereldkampioenschap en de 24 uur van Le Mans.”

Waarbij de Italiaan benadrukt dat Ferrari uit Maranello op een gegeven moment naar Daytona kan gaan, maar dat dit voor volgend jaar uitgesloten is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS