Formule 1

David Coulthard heeft het bevestigd: "Lewis Hamilton presteert bepaald niet op zijn best!"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2023 12:33

Wat velen al vonden is nu door David Coulthard bevestigd. De ex-Formule 1-coureur heeft duidelijk gezegd dat Lewis Hamilton momenteel bepaald niet �op zijn best� presteert. De Schot is er zelfs erg stellig in en vraagt zich af wat er zal gebeuren als de zevenvoudig wereldkampioen weer in een auto stapt die zich kan meten met de onverslaanbare Red Bull van Max Verstappen. Hamilton zijn racesnelheid was afgelopen seizoen doorgaans erg goed en wist hij zich vaak een weg naar voren te banen door het competitieve veld. Maar de Brit deed het ronduit slecht in de kwalificaties, die prestaties waren ondermaats waren voor de 104-voudig polesitter.

Lewis_Hamilton

2022 en 2023 zijn twee frustrerende jaren geweest voor Hamilton waarin weinig om over naar huis te schrijven is, aangezien hij nu al twee seizoenen zonder overwinning zit. Hij maakte ook een aantal ongebruikelijke fouten, wat erop wijst dat Hamilton, zoals Coulthard gelooft, momenteel niet op zijn best is. Ondanks dat hij derde werd in de eindrangschikking 2023 bij de coureurs, eindigde Lewis Hamilton drie keer minder op het podium dan in 2022. Zijn laatste Grand Prix-overwinning dateert van 2021, bij de Grand Prix van Saoedi-Arabi�. Daar kwam hij trouwens meerdere keren in botsing met Max Verstappen. Wel wist de zevenvoudig wereldkampioen afgelopen seizoen ��n pole position te claimen, iets wat hij in 2022 niet wist te realiseren.
Ondanks zijn frustratie en ondermaats presteren, heeft Lewis Hamilton besloten om op zijn minst nog twee seizoenen bij Mercedes te blijven. En nu maar voor hem hopen dat Mercedes zijn problemen met de auto heeft opgelost, wanneer ze begin 2024 hun geheel nieuw concept zullen introduceren.

Lewis_Hamilton_7x_world_championBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS