Formule 1

Dave Robson van Williams geeft tekst en uitleg over de problemen met de nieuwe FW46

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 februari 2024 02:03

De Pre-Season F1-test werd afgetrapt op het 5,412 kilometer lange Bahrain International Circuit. Williams Racing kende wat problemen toen de F1-bolide van Alexander Albon met nog een twintig minuten te gaan in de ochtendsessie stilviel langs de baan. Na een kortstondige gele vlag werd de sessie hervat. Daarbovenop ondervond ook teamgenoot Logan Sargeant problemen.

FW46


Dave Robson, Hoofd van Vehicle Performance gaf tekst en uitleg: "Vandaag verliep niet zo soepel als we hadden gehoopt met twee tijdrovende problemen waardoor we beide sessies vroegtijdig moesten beëindigen: Alex had last van een defecte brandstofpomp en Logan had een probleem met de aandrijfas."

"Hoewel beide coureurs maar beperkt konden rijden, hebben we nuttig werk kunnen doen om de basiskarakteristieken van de FW46 te begrijpen en deze te correleren met onze simulaties. Hoewel er zeker nog ruimte is om de balans van de auto te verbeteren, bevinden we ons nu in een sterke positie om ons daar morgen op te richten."

"Logan heeft vandaag met Alex gereden en zal morgen de hele dag rijden. Dit geeft hem wat waardevolle tijd in de auto en de mogelijkheid om opeenvolgende sets nieuwe banden te gebruiken bij verschillende brandstofbelastingen."

"Het liefst hadden we vandaag meer gereden, maar we hebben een aantal waardevolle tests kunnen doen en daarbij een aantal problemen aan het licht gebracht. We hebben nog twee volle testdagen voor het seizoen te gaan en dus genoeg gelegenheid om onze voorbereiding op het komende seizoen af te ronden."

Logan Sargeant: "We hebben vandaag niet alles gedaan wat we wilden doen, maar het was niet alleen maar negatief. De auto is anders, dus daar moeten we wat aan doen, maar op een positieve manier. Hoewel het de richting is die we op wilden met de auto, zijn er wat balansproblemen die we nog moeten uitwerken, maar veel van de grote problemen die we vorig jaar hadden, zijn nu opgelost. Het gaat gewoon om de nieuwe manier waarop de auto moet worden afgesteld en bestuurd, dus als we daar eenmaal achter zijn, wordt het een betere auto. Op dit moment heb ik pas 21 ronden gereden, dus ik kijk uit naar een hele dag in de auto op donderdag. Hopelijk begrijpen we de problemen en kunnen we ze oplossen."

Alex Albon: "Het was een goede eerste dag. Het is warm en winderig, dus niet altijd de beste omstandigheden om in te rijden, maar over het algemeen was het een relatief rustige dag. Tegen het einde van mijn sessie hadden we een probleem met de brandstofpomp en dat hebben we verholpen. We proberen te begrijpen hoe anders de auto is dan vorig jaar, maar we weten dat het nog te vroeg is om te zeggen hoe de auto is. Een aantal van onze eerdere problemen zijn zeker verholpen, maar als gevolg daarvan hebben we te kampen met een aantal balansfouten. We hebben drie testdagen en dat voelt nooit als genoeg tijd, maar we komen er en we maken al vorderingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS