Formule 1

Data verzamelen is alles voor Valtteri Bottas: "Als we ons werk goed doen, kunnen we..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 15 november 2023 19:31

Het Formule 1 circus verplaatst zich van BraziliŽ naar Las Vegas, Nevada, in het westen van de Verenigde Staten. Het is voor de teams vooral veel data uit de vrije trainingen halen tijdens het Grand Prix weekend in de gokstad. Valtteri Bottas heeft goede hoop op een plekje in de top 10 tijdens de wedstrijd op zondag, maar dan moet het roulette balletje wel het hele weekend zijn kant op rollen. Tijdens de kwalificatie moet hij dan ook competitief zijn.

Valtteri bottas

"Ik kijk ernaar uit om dit weekend in Las Vegas te racen. Het is altijd spannend als een Grand Prix op een nieuwe locatie wordt gehouden, en we hebben door de jaren heen gezien hoe goed ze zijn in het neerzetten van een show in de Verenigde Staten. Het was absoluut zonde om de race in BraziliŽ en in het algemeen de triple-header te beŽindigen met een uitvalbeurt, vooral omdat het leek alsof we de kans hadden om wat punten mee naar huis te nemen. Toch hebben we dit seizoen nog twee races om de klus te klaren, en we zijn allemaal gemotiveerd om weer in de top 10 te komen."

"Dit is een nieuw circuit, er zijn nog veel dingen te ontdekken, dus het zal van cruciaal belang zijn om zoveel mogelijk gegevens uit de trainingen te verzamelen, om competitief te zijn voor de kwalificatie en om onszelf op een gunstige plek op de grid te plaatsen. Als we ons werk goed doen, kunnen we onze naaste concurrenten uitdagen en in de top tien te eindigen", zei Valtteri Bottas in een voorbeschouwing van een team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS