Formule 1

Daniil Kvyat onthult dat hij graag naast Max Verstappen had gereden

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2023 13:11

Daniil Kvyat werd aan het begin van het 2016 Formule 1-seizoen door Red Bull Racing aan de kant gezet en vervangen door Max Verstappen. De Rus vertelt nu dat hij graag teamgenoten was geworden met de Nederlander.

Daniil Kvyat Max Verstappen

De Formule 1-loopbaan van de Russische coureur is geen vanzelfsprekende. Na ��n seizoen bij Toro Rosso mocht hij direct de overstap maken naar het team van Red Bull Racing. Hier kreeg hij na ��n seizoen en vier races de zak. Hij werd teruggestuurd naar Toro Rosso en reed hier tot het einde van 2017. Hierna keerde hij in 2019 terug bij het team en reed hij daar tot het einde van 2020.

Verstappen debuteerde slechts twaalf maanden later dan Kvyat in de Formule 1 en gooide in zijn eerste paar races al direct hoge ogen. In de �Track Limits�-podcast blikt Kyvat terug op het debuut van de Limburger: �Op dat moment leek het er op alsof we teamgenoten zouden worden. Dus voor mij was hij gewoon de volgende die ik moest verslaan en dat was waar het om ging. Toen kreeg ik promotie naar Red Bull Racing dus jammer genoeg werden we geen teamgenoten�, zegt Kvyat.

�Natuurlijk moet je zijn prestaties erkennen, hij doet het echt geweldig. Hij is erg goed, ook in het wiel aan wiel racen is hij erg goed, waarschijnlijk is hij zelfs de beste hierin. Maar iedereen is te verslaan.�

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS