Formule 1

'Daniel Ricciardo is briljant en laat Ocon er vrij gemiddeld uitzien'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 oktober 2020 04:07 • Print artikel

Voormalig Renault F1-coureur Jolyon Palmer stelt dat Esteban Ocon, vaak één van de meest veelbelovende jonge F1-talenten genoemd, het niet goed doet tegen teamgenoot Daniel Ricciardo. Na een indrukwekkende start van zijn carrière in de F1, die werd gekenmerkt door zijn consistentie en tempo bij Force India, werd Ocon gedwongen een jaar aan de zijlijn te staan, nadat hij bij het Silverstone-team was vervangen door Lance Stroll.

Esteban Ocon Lando Norris F1


De 24-jarige coureur, die nog steeds wordt gemanaged door Mercedes, keerde dit jaar terug in de Formule 1 bij Renault. Het geluk is echter niet aan de kant van de Fransman geweest met betrouwbaarheidsproblemen die zijn prestaties in drie races ondermijnden.

Maar Palmer zegt dat het prestatietekort van Ocon ten opzichte van zijn teamgenoot duidelijk is, hoewel de Australiër een zware tegenstander is voor elke coureur. "Hij is dit jaar briljant en hij laat Ocon er vrij gemiddeld uitzien", schreef Palmer in zijn BBC Sport column. "Ocon is een jonge coureur met een goed potentieel - dat bewees hij naast Sergio Pérez bij Force India in 2017 en 2018 - maar hij is kleurt gewoon niet goed af tegen Ricciardo, dat is een teken van hoe consequent goed de Australiër presteert dit seizoen."

Palmer wees op Ocons kwalificatie-uitslagen als een maatstaf voor zijn relatieve prestaties. "In 11 pogingen heeft Ocon Ricciardo slechts één keer overtroffen - tijdens een natte sessie tijdens de tweede ronde in Oostenrijk.

"En hoewel hij slechts een fractie achter Ricciardo stond in de kwalificatie op de Nürburgring, heeft Ocon tot nu toe gemiddeld bijna 0,2 seconden achterstand over het hele seizoen tot dusver. Maar het zijn de races waar het verschil groter is. "In de Grand Prix van Steiermarken waar Ocon zich voorin kwalificeerde, duurde het niet lang voordat Ricciardo de Fransman voorbijging. En in Sochi, de race voor de Nürburgring, passeerde Ricciardo Ocon na een slechte start, om uiteindelijk met een volle 26 seconden voor hem te eindigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS