Formule 1

Jolyon Palmer zet zinnen op Indycar voor 2018

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 september 2017 14:24

SEPANG - Jolyon Palmer heeft toegegeven dat hij voor 2018 een mogelijke overstap naar Indycar overweegt. Na een paar moeilijke seizoenen met Renault, zal de zoon van voormalig F1-coureur Jonathan Palmer volgend jaar vervangen worden door Carlos Sainz.

Jolyon Palmer Renault Grand Prix Maleisië


Palmer (26) geeft toe dat het voor nu het einde van zijn F1 carrière zou kunnen zijn. "Als ik aan het eind van het jaar de Formule 1 verlaat, zal er een nieuw hoofdstuk beginnen", zei hij in Maleisië aan de vooravond van de lokale Grand Prix. "Ik zal alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat het project voor de lange termijn is."

Het belangrijkste gerucht is dat Palmer en zijn vader een pakket samenstellen om naar Amerika te verhuizen voor de hoogste open-wheel-categorie in het land. "Formule 1 is een uitstekende serie en ik zou graag willen blijven", zei hij, "maar als je geen financiële garanties hebt of als je niet één van de toprijders bent, dan voel je elk jaar de druk."

"Ik wil graag in een serie racen waarin ik een langetermijncontract heb en kan genieten van het racen. Laten we zien wat er gebeurt. Op dit moment heb ik nog geen plan, alleen verschillende opties die overwogen moeten worden."

Palmer wordt gekoppeld aan een verhuizing naar Williams, maar insiders geloven niet dat hij een serieuze kandidaat is om Felipe Massa volgend jaar te vervangen. Palmer: "Dat team heeft een vacature waar meerdere coureurs aan gekoppeld worden. Er zijn kansen en ik zal mijn best doen, maar ik wil niet alleen op die optie vertrouwen."

F1-coureur Romain Grosjean zegt dat hij sympathie voelt voor de situatie van Palmer, maar vertelde de Britse coureur dat hij vooruit moest kijken naar een mooie toekomst. "Het leven heeft me al geleerd dat als F1 stopt, er nog steeds een leven is", citeert Ekstra Bladet. "Ja, je social media is minder, maar je hebt nog steeds vrienden en familie. En er zijn veel goede series behalve Formule 1 zodat je kunt blijven doen wat je graag doet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS