Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Daniel Abt per direct geschorst door Audi na inhuren professionele simcoureur

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2020 12:36

Daniel Abt is ontslagen door het Formule E-team van Audi. De 27-jarige Duitser zorgde afgelopen zaterdag voor ophef tijdens het vijfde event van de Formule E Race at Home Challenge. Hij reed niet zelf op het virtuele circuit in Berlijn, maar liet de professionele simcoureur Lorenz Hörzing in zijn plaats rijden. Tijdens de race merkte Stoffel Vandoorne al op dat Abt niet reageerde op de chat en na een check op IP-adres van de Formule E kon Abt niets anders doen dan zijn bedrog toe te geven. Hij werd direct gediskwalificeerd, maar is nu dus ook ontslagen.

Daniel Abt


Audi Sport meldt vandaag dat Abt geschorst is tot het einde van zijn contract dat tot juli van dit jaar zou duren. De coureur is er al vanaf het begin van de Formule E bij en wist in 2018 twee races te winnen. Dat was in Mexico en in Berlijn.

Audi meldt het volgende in een statement. "Daniel heeft direct zijn excuses aangeboden en zijn diskwalificatie geaccepteerd. Maar integriteit, transparantie en het altijd houden aan de regels staan bij Audi hoog in het vaandel. Dit geldt voor alle geledingen binnen Audi en daar kunnen we geen uitzonderingen op maken. Daarom hebben we besloten Daniel Abt per direct te schorsen."

Bekijk de samenvatting en de reacties van Stoffel Vandoorne en winnaar Oliver Rowland in de video hieronder. Het scherm van Abt, wiens stand-in als derde over de streep kwam, bleef bij de interviews logischerwijs zwart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS