Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

10.000 euro boete voor vals spelen! Daniel Abt huurt professionele simracer in, maar wordt gediskwalificeerd

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2020 12:59 • Print artikel

In de vijfde race van de Race at Home Challenge van de Formule E reed Daniel Abt een tijdje aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats achter Oliver Rowland en Stoffel Vandoorne. In het interview na afloop, te zien in de video onder aan deze pagina, liet Stoffel Vandoorne doorschemeren dat hij betwijfelde of Abt wel zelf achter zijn simulator zat. Abt verscheen ook niet in beeld en gaf geen interview. Een dag later heeft de Duitser toegegeven dat niet hij gereden heeft, maar professionele simracer Lorenz Hörzing. Abt is gediskwalificeerd en moet een donatie van 10.000 euro overmaken aan een goed doel. Hörzing is geschorst voor The Race Challenge en is zijn zesde plaats in de wedstrijd voor simracers kwijt.

Daniel Abt


Tijdens de virtuele race in Berlijn uitten diverse coureurs hun twijfels over wie er achter het stuur van de Audi Sport Schäffler met nummer 66 zat. De organisatie heeft het IP-adres gecontroleerd en achterhaalt dat Abt nooit zelf achter de simulator kon zitten. Daarop kon Abt niets anders doen dan zijn bedrog toe te geven.

In een reactie op de website van The Race zegt Abt: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de Formule E, mijn fans, mijn team en alle andere coureurs. Ik heb het niet zo serieus genomen als ik zou moeten doen. Het spijt me enorm, ook omdat ik weet hoeveel werk iedereen hierin gestoken heeft. Zeker met de samenwerking met UNICEF. Ik weet dat dit een bittere nasmaak geeft, maar het is nooit mijn bedoeling geweest om anderen te kwetsen. Ik accepteer de diskwalificatie en zal de boete van 10.000 euro aan een goed doel overmaken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS