Formule 1

Daniel Ricciardo stuk beter met veranderd chassis: "Ik voel de auto beter! Ik heb er meer vertrouwen in!"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 april 2024 19:01

Racing Bulls heeft geluisterd naar Daniel Ricciardo en heeft dit F1-weekeinde het chassis veranderd. Het heeft een positieve uitwerking op de goedlachse Australiër. In de Sprintrace eindigde Ricciardo op de elfde positie. In de kwalificatie zetten hij die lijn door en haalde Q2 en pakte P12. Daarmee versloeg hij ook teamgenoot Yuki Tsunoda.

Daniel Ricciardo


"Tot nu toe was het een positiever weekend voor ons en mijn beste van het jaar. We hebben dit weekend het chassis veranderd en ik voel de auto beter. Ik heb er meer vertrouwen in, dus dat is bemoedigend, maar het is maar één circuit. Ik heb altijd genoten van Shanghai en ik heb hier ook een behoorlijk goed verleden, dus ik denk dat we onze prestaties in de loop van de komende races moeten blijven bewijzen. We hebben vanochtend veel plezier gehad, we hebben wat positieve dingen geleerd en wat geleerd voor de race van zondag. Halverwege de race in de DRS-trein was het een beetje lastig, maar toen ik eenmaal Valtteri (Bottas) had opgeruimd, kon ik Kevin (Magnussen) vrij snel inhalen. We hadden een goed gevecht in de laatste paar ronden. Helaas niet voor de punten, maar we wisten dat het moeilijk zou zijn geweest om punten te pakken in de sprint."

"Persoonlijk had ik vandaag een beter gevoel en de sprint was zeker aanvallender dan de vorige races. De omstandigheden op het circuit waren behoorlijk veranderd ten opzichte van gisteren, er waren andere omstandigheden. De regen maakte het circuit gladder en de wind veranderde behoorlijk, vandaar dat er nogal wat uitdagingen waren voor de kwalificatie. Ik was tevreden met mijn ronde in de kwalificatie en had het gevoel dat er niet veel meer in zat. Er waren een paar van onze directe concurrenten in Q3 en zij vonden iets meer tempo, maar ik heb wel het gevoel dat we iets meer tempo hebben dan sommige auto's om ons heen. Al denk ik tegelijkertijd dat sommige anderen ons van achteren uitdagen", zei een herboren Daniel Ricciardo. "Ik ben enthousiast om morgen weer te gaan racen; de sprint van vanochtend was bemoedigend, dus ik hoop dat we op de lange termijn wat meer kunnen laten zien. Het wordt waarschijnlijk een één-stoprace, maar het is een uniek circuit met beperkte frontlinie, dus mogelijk zelfs twee. Ik denk dat P12 een goede startplaats is en de mogelijkheid biedt om te proberen de voorliggers in te halen en wat punten te pakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS