Formule 1

Daniel Ricciardo over het speciale gevoel in Monaco: "Formule 1-auto hier besturen is nooit vanzelfsprekend"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 24 mei 2024 03:02

Daniël Ricciardo behaalde bij de Grand Prix van Emilia-Romagna weliswaar geen punten, maar wist wel Q3 te halen op zaterdag. Tel daarbij de goede prestaties in het verleden van de Australiër op het stratencircuit van Monaco en je weet dat de 34-jarige coureur vertrouwen heeft in een goed weekend.

Daniël Ricciardo

Daniël Ricciardo kijkt vooruit op de speciale race in het Prinsdom van Monte Carlo: “Ten eerste ben ik zo opgewonden om weer in Monaco te kunnen racen, nadat ik het vorig jaar heb moeten missen. Het is een van die plekken die gewoon anders is, het geeft zo’n speciaal gevoel. Het is een circuit waar de mogelijkheid om een Formule 1-auto te besturen iets is dat je nooit als vanzelfsprekend kunt beschouwen. Terugkijkend heb ik veel goede herinneringen aan deze plek en ik ben benieuwd wat ik hier dit weekend kan doen."

"Wat onze prestaties betreft, worden we steeds consistenter met de auto en dat is belangrijk in Monaco. Je raceresultaat hier hangt echt af van de kwalificatie en de laatste keer in Imola kregen we beide auto's dit jaar voor het eerst in Q3, wat een goed teken is. Als we een 'clean' weekend hebben en dat kunnen herhalen, moeten we zondag in goede vorm zijn. Buiten het circuit is het een groot evenement en een hele show, maar ik concentreer me eigenlijk alleen op het rijden. Viva Monaco, let's go!”

Bekijk de VIDEO eens: Glitter and glamour in Monte Carlo:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS