Formule 1

Daniel Ricciardo ontkent geruchten over Nyck de Vries temidden van aanwijzigingen over op handen zijnde ontslag

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 11:02

Daniel Ricciardo heeft suggesties ontkracht dat hij vorig seizoen druk uitoefende op Red Bull om Nyck de Vries te laten vallen om de deur open te zetten voor zijn F1-terugkeer. Ricciardo werd na twee seizoenen door McLaren gedumpt en nam in 2023 een rol als reservecoureur aan bij Red Bull Racing, inclusief een soortgelijke rol bij het juniorteam.

Daniel Ricciardo F1 RB


Toen F1-debutant De Vries in de loop van het seizoen werd ontslagen, was het Ricciardo die zijn stoeltje overnam. De Aussie staat nu echter onder druk. Hij werd dit seizoen overklasd door zijn teamgenoot Yuki Tsunoda en ook nog eens zes tegen één geklasseerd. Twaalf maanden geleden was het De Vries die te maken kreeg met negatieve commentaren en geruchten, nu is het Ricciardo.

Gezien de haast die Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko heeft, bevindt de Australiër zich in een positie die erg lijkt op die van zijn Nederlandse voorganger. Hij heeft echter duidelijk gemaakt dat hij nooit heeft aangedrongen op het schrappen van Nyck de Vries om de deur open te zetten voor zijn eigen F1-terugkeer.

"Ik heb Red Bull niet onder druk gezet. Ik heb nooit gezegd dat ze Nyck door mij moesten vervangen. Ik dacht: als het zo moet, dan is het zo", vertelde hij aan Viaplay. "Ik dacht: 'Ik blijf me gewoon voorbereiden in de simulator en doe alle andere dingen om te laten zien dat ik weer op niveau kom. Als ze me bellen, ben ik er klaar voor. Als ze me niet bellen, gebruik ik deze tijd om aan mezelf te werken. Toen ik werd gebeld, was dat eerder dan ik had verwacht. Dat was verrassend, maar zo'n kans sla je niet af."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS