Formule 1

Daniel Ricciardo onthult boodschap RB na angst dat team zou 'panikeren' over trage start 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 18:16

Daniel Ricciardo heeft onthuld hoe zijn slechte ervaringen bij McLaren hem hebben geholpen om te herstellen van een moeizame start van het seizoen. Hij gaf toe dat hij bang was dat het RB-team 'in paniek zou raken' na een paar moeizame races.

Daniel Ricciardo RB F1


Op de vraag of zijn eerdere gevechten hem hebben geholpen om te gaan met zijn wisselvallige vorm in het begin van 2024, vertelde Ricciardo aan Speed City Broadcasting: “Zeker weten. Omdat ik dat heb meegemaakt - achteraf gezien en ik kijk terug naar sommige momenten bij McLaren - was het heel goed om vorig jaar een tijdje vrij te nemen.”

“Er waren dingen die ik tegen mezelf zei: ‘Als ik terugkom in de F1, als ik weer een stoeltje krijg, zorg er dan voor dat ik deze dingen onthoud, dat ik van al deze dingen leer en dat ik niet weer in sommige van deze valkuilen trap’. Dat was mijn angst tijdens de eerste paar races dit jaar. Ik voelde me goed, ik voelde me zelfverzekerd.”

“Ik vroeg me soms af waarom we het tempo niet hadden, maar ik keek niet naar mezelf en dacht: 'Oh wow, ben ik het kwijt? Ik was bang dat het team in paniek zou raken, dus ik zei het gewoon tegen ze: Jongens, vertrouw me. We zitten goed. Laten we gewoon op koers blijven, laten we niet gek doen, laten we niet te veel luisteren naar anderen en niet reageren op de feedback van anderen. We zijn goed, dat wordt snel duidelijk.' Daar heeft zeker wat ervaring bij geholpen. Je hebt niet altijd controle over het verhaal, maar bij mijzelf en mijn engineer was het in ieder geval zo belangrijk dat we gewoon bleven doen wat we deden en een paar dingen die er niet toe doen blokkeerden.”

Interview Daniel Ricciardo in Amsterdam:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS