Formule 1

Daniel Ricciardo geeft tekst en uitleg voor valse start: "De auto bewoog tijdens de start"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2024 19:29

Daniel Ricciardo kwam in de tumultueuze Canadese Grand Prix als nummer 8 over de streep en scoorde daarmee vier punten voor het team van Racing Bulls. De Australiër kreeg vroeg in de race een tijdstraf voor een valse start en viel na de eerste pitstops buiten de punten, maar op een opdrogende baan vocht hij zich weer terug.

Daniel Ricciardo


"Het was vanaf de start een goed weekend", zegt Ricciardo op de website van zijn team. "Gezien alle omstandigheden en de gekke race ben ik blij om meerdere punten te scoren. Ik kreeg een tijdstraf voor een valse start, maar dat verraste me een beetje. Ik wist dat ik niet voor de lampen uitgingen gestart was, maar daarna herinnerde ik me dat de auto wat bewoog. We hadden een probleem met de auto en daar moeten we goed naar kijken, want dat had natuurlijk wel invloed op onze race."

"Na onze stop voor inters verloren we wat posities ten opzichte van de auto's die wel buiten bleven, maar op de nieuwe banden konden we weinig voor elkaar krijgen", vervolgt Daniel Ricciardo. "We zakten terug tot buiten de punten en de race leek uit onze handen te vallen, maar daarna droogde de baan op en op mediums kon ik wat auto's voorbij om weer in de top 10 te rijden. Dat was wel een opluchting. Ik ben blij met dit goede weekend voor ons en natuurlijk ook omdat we wat weggeslopen zijn van het middenveld achter ons."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS