Formule 1

Daniel Ricciardo denkt dat hij weet wat de achilushiel is

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 mei 2024 07:04

Terwijl Max Verstappen de Grote Prijs van Emilia-Romagna voor de derde keer op rij won, viel Daniel Ricciardo bij het zusterteam van de Racing Bulls net buiten de punten. Ricciardo kende een slechte start en eindigde als dertiende.

Daniel Ricciardo

“Ik denk niet dat er iets mis is gegaan met de startprocedure. Ik had het gevoel dat ik alles goed deed, maar helaas heeft het verlies van die startplaats ons wel punten gekost in de race. We komen er als team wel uit, want het ontbrak een beetje aan consistentie en we vielen meteen uit de punten."

"Tijdens de race zaten we in een trein van auto's en door de vuile lucht is dat op dit moment een zwak punt voor ons. We blijven ernaar kijken. Ik denk dat ons tempo met de schone lucht goed was en dat ik goede tijden reed, maar zodra we in het verkeer kwamen, hadden we het gevoel dat we meer moeite hadden. In dat middenveld draait het allemaal om kleine details. We werken hard voor onze kwalificatiepositie, dus het is belangrijk dat we die aan het begin van de race kunnen consolideren. Ik denk dat als zowel Yuki als ik bij de start voor Nico Hulkenberg waren gebleven, we daar de hele race hadden kunnen blijven, iets beter met het peloton mee hadden kunnen komen en onze race er anders uit had gezien."

"Laten we nu even resetten, het is nu een paar jaar geleden dat ik Monaco miste, dus ik kijk vooruit en ik ben enthousiast om er volgende week weer heen te gaan.”

Daniel Ricciardo in de grachten van Amsterdam
Daniel Ricciardo was in 2023 in Amsterdam voor een spectaculaire lancering van de veiling 'A Decade of Daniel'. Tientallen items uit de carričre van de Australische Formule 1-coureur worden geveild door veilingplatform Catawiki. Topstuk van de veiling was de STR7 Formule 1-auto waar the Honey Badger in 2012 voor Toro Rosso in reed, maar er zijn ook 70 bijzonder objecten uit de archieven van Toro Rosso/AlphaTauri. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel van Red Bull 'Wings For Live'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS