Formule 1

Daniel Ricciardo aast op Red Bull-zitje: "Als ik Helmut Marko laat lachen..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 februari 2024 19:14

Daniel Ricciardo reed afgelopen seizoen een handvol races voor AlphaTauri en rijdt dit seizoen een heel jaar voor Racing Bulls. De Australiėr wil zichzelf van zijn beste kant laten zien bij Dr. Helmut Marko. Het tweede Red Bull-zitje kan natuurlijk altijd onderhevig zijn aan verandering. Mocht het zover komen, dan hoopt Ricciardo de eer te krijgen om in te stappen.

Daniel Ricciardo Helmut Marko

Na dit seizoen loopt het toch al wankele contract van Sergio Perez af. Het zou dus zomaar kunnen dat Perez’ contract dit jaar niet wordt verlengd, dit tot grote vreugde bij Ricciardo. De Australiėr zou zijn hand niet omdraaien voor het zitje en hoopt stiekem dat hij vanaf 2025 weer bij het grote Red Bull rijdt.

Helmut Marko gaat over de plekken binnen Red Bull. Door de media-afdeling van de Formule 1 liet hij optekenen dat Marko hem geen opdracht heeft meegegeven voor komend seizoen: "Ik ken hem en ik hoef niets te horen. Ik weet wat het doel is en wat daar voor nodig is. Vorig jaar reed ik slechts een paar races en ik kan Mexico eigenlijk alleen als voorbeeld gebruiken. Ik weet dat hij weet dat ik tot zoiets in staat ben. Zelfs in dat weekend hoefde hij niet veel te zeggen. Ik zag hem op de grid en hij lachte met een blik van 'dat is de Daniel die ik ken.' Als ik hem laat lachen, weet ik dat ik het goed doe! Helmut laten lachen, dat staat op de to-do-list!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS