Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ik denk echt dat Top-5 resultaten met deze, nieuwe auto op tafel liggen!”

Uitgegeven door Peter Vader • 9 februari 2024 10:34

In Las Vegas heeft het nieuwe Visa Cash App RB Formula One Team zijn nieuwe bolide voor het F1-seizoen 2024 gepresenteerd. Het team is voortgekomen uit het AlphaTauri-team en heeft nu een auto getoond die geheel anders is dan zijn voorganger van het team uit Faenza. Het is een voorbeeld van de vele veranderingen die gaande zijn bij het aan Red Bull gelieerde team. Rijders zijn Daniel Ricciardo, die vorig jaar zijn rentree in de Formule 1 maakte bij AlphaTauri en Yuki Tsunoda. Daniel Ricciardo heeft gezegd dat zijn team "niet langer slechts een platform is voor Red Bull Racing", bij de onthulling van hun nieuwe auto voor 2024. Er verandert veel bij het team. De vestigingsplaats Faenza in Italië werd ingeruild voor Milton Keynes in Engeland. Een nieuwe werd in Las Vegas gepresenteerd. En ook in de personele bezetting veranderde er het nodige. Teambaas Franz Tost ging met pensioen en werd opgevolgd door de van Ferrari afkomstige Laurent Mekies.

Daniel_Ricciardo_Nr3 Visa Cash App RB 2024

Optimisme vanwege veranderingen
Al deze veranderingen maken Daniel Ricciardo erg optimistisch over het komende F1-seizoen. Hij vertelde aan F1.com: "Er komt veel nieuw personeel bij en er komen een aantal grote partners aan boord. Het team heeft zichzelf altijd serieus genomen, maar ik heb het gevoel dat dit weer een stap vooruit is. Het is niet langer alleen maar een platform voor Red Bull Racing, het is een tijd voor ons om vooraan op het middenveld te vechten. Ik hou van wat er is gebeurd, van de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Er is iets bijzonders met dit team, de mentaliteit is een beetje anders, een soort punt om te bewijzen. Het is cool. Het is leuk."

"Top-5 moet mogelijk zijn"
"Je moet hoog mikken, maar als je zo lang in deze sport zit, wil je realistisch blijven, omdat je niet uiteindelijk teleurgesteld wilt worden", vulde hij aan en vervolgde: “Top-5 zou een doel moeten zijn en als we in die positie komen, zullen er misschien enkele podiumplaatsen gepakt worden. Ik denk echt dat top-vijfresultaten met deze, nieuwe auto op tafel liggen!”

Daniel_Ricciardo F1 Visa Cash App RB 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS