Formule 1

Daniel Riccardo zit klaar voor een shoey in 2024: "Realistisch blijven, maar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2024 07:04

Daniel Ricciardo heeft torenhoge verwachtingen van het nieuwe Formule 1-seizoen. De Racing Bulls-coureur denkt dat zijn team in de top vijf van het kampioenschap kan eindigen én hoopt hij zelfs weer een ‘shoey’ te mogen doen na een overwinning.

Daniel Ricciardo Racing Bulls

De laatste van de zeven Grand Prix-zeges kwam voor de man uit Perth in 2021. Toen was hij victorieus tijdens de Italiaanse Grand Prix voor het team van McLaren. Nadat hij een rommelig 2023 kende, waar hij in de eerste seizoenshelft aan de zijlijn stond, toen twee races reed om vervolgens in Zandvoort zijn hand te breken. Hierna keerde hij terug en reed hij nog een handvol races. Dit jaar zegt hij uit te zijn op revanche: "Je moet natuurlijk hoog mikken, maar ik zit lang genoeg in deze sport om te weten dat je ook realistisch moet blijven", begint Ricciardo in gesprek met de F1 tijdens de presentatie van de VCARB01.

“Je wil niet extreem teleurgesteld raken. Toch zou ik zeggen dat top vijf-klasseringen het doel moeten zijn. Als we in die positie komen, dan zullen zich ook podiumkansen gaan voordoen. Natuurlijk willen we winnen, maar laten we eerst een paar stappen zetten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS