Formule 1

Damon Hill wenst tegenstand voor Max Verstappen: "We komen dicht bij dat moment"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 april 2024 07:00

Ondanks een klein off-weekend in Melbourne voor Max Verstappen, is de Red Bull-coureur nog altijd de absolute topfavoriet voor de felbegeerde titel in 2024. Na de overwinning voor Ferrari in Melbourne, zijn er fans die hopen op een titelstrijd, ook voormalig kampioen Damon Hill hoopt dat Verstappen het vuur aan de schenen wordt gelegd door zijn tegenstanders.

Max_in_topvorm
Max in topvorm!

Max Verstappen won de afgelopen drie wereldtitels, waarvan de laatste twee met speels gemak. In de eerste twee races van het seizoen was de Red Bull RB20 opnieuw overduidelijk de snelste bolide van het veld, maar eindigde Verstappen voor het eerst in 43 races niet in Albert Park. Een flinke domper voor de Nederlander, maar Damon Hill ziet kansen voor een spannende strijd in het kampioenschap, om te beginnen in Suzuka: "Waarschijnlijk pakt Max de pole position met een voorsprong van twee tot drie tienden”, begint hij in de F1 Nation Podcast. “De vraag is in hoeverre Ferrari de bandenslijtage onder controle heeft. We moeten de vrije trainingen afwachten om signalen op te vangen. Het is de vraag of Ferrari in Melbourne gewonnen heeft omdat Verstappen uitviel. We zullen dat nooit weten, dus we moeten het punt bereiken waarop Max in een rechtstreeks duel wordt verslagen."

De wereldkampioen van 1996 verwacht dan ook dat Verstappen het niet meer makkelijk gaat krijgen en hoop de Engelsman op tegenstand voor de jonge Nederlander: "We komen dicht bij dat moment. Misschien is het een beetje wensdenken van mijn kant en het is ook niet zo dat ik Max de successen niet gun, maar ik wil strijd en een open kampioenschap zien. Stel dat het lukt, dan zou het schokkend voor de hele Formule 1 zijn. Dat betekent namelijk dat er iets aan de Red Bull-dominantie kan worden gedaan."

Red_Bull_voor_Ferrari_Verstappen
Kan Ferrari dit jaar Red Bull het vuur aan de schenen leggen?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS