Dakar

Dakar 2022 definitief over en uit voor Maurik van den Heuvel na harde crash: FIA keurt rallytruck af!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2022 07:07 • Print artikel

Zondag crashte Maurik van den Heuvel op harde wijze. De vrachtauto van Dakarspeed sloeg een paar maal over de kop en had grote schade (FOTO'S). Laat in de avond was er een zielig hoopje truck en team. Na aankomst in het bivak was het team heel enthousiast aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat ze maandag toch konden starten maar helaas heeft de FIA na een check van ruim 1,5 uur de truck afgekeurd.

#Dakar2022 definitief over en uit voor Maurik van den Heuvel na harde crash: FIA keurt rallytruck af!

Maurik: "Ze hebben alles gecontroleerd, de rolbeugel van de cabine is helemaal OK, stoelen OK, we zouden 1 gordel en riempje moeten vervangen en op het laatst beginnen ze pas aan de rolbeugel aan de achterkant van de cabine. En die dacht ik al meteen dat zal het probleem worden. Daar hebben ze met 7 man naar gekeken en deze is afgekeurd."

Volgens het reglement mogen ze een nieuwe rolbeugel bouwen maar dat krijgt het team vannacht helaas niet meer voor elkaar. Als de rolbeugel niet was afgekeurd waren ze zeker doorgegaan en had het team vannacht alles op alles gezet om maandag te kunnen starten. En als de rolbeugel het enige onderdeel wat gemaakt moest worden dan zou het team ook begonnen zijn maar nu is het teveel in een helaas te korte tijd.

"Ik dacht dat ik van het gas af was maar in het filmpje zie ik rook, dus dat betekent bij ons gas. Het gaat ZO hard, en daar hebben we voor gekozen, we hebben gezegd we willen richting die top 5. We zien qua snelheid dat we niet plek 5 maar wel plek 6, 7, 8. Daar kunnen we iedere dag goed mee en dan moeten er risico's genomen worden. We rijden van de zon in de schaduw, daar is ineens een grote bult kamelengras. De helikopter hangt erboven en dan wil je ook niet helemaal als een 'sissy' gaan rijden. Het was gewoon pech."

De mannen hebben net bij elkaar gezeten en besloten dat het definitief einde Dakar 2022 is. Ze gaan wel mee met de karavaan naar de andere bivaks om andere teams te kunnen helpen en ondersteunen en om de laatste dagen Dakar samen af te kunnen sluiten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS