Formule 1

Daar is ie weer..... Perez zet zinnen op Max Verstappen: "Ik mik op de wereldtitel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2024 09:30

Sergio Perez heeft zijn doelen voor het nieuwe Formule 1-seizoen duidelijk gesteld: hij wil zijn teamgenoot Max Verstappen verslaan en de wereldkampioenstitel in de hoogste klasse van de autosport veroveren. Ondanks de erkenning van de uitdaging die voor hem ligt, is de Mexicaanse coureur van Red Bull vastberaden om te strijden voor de toppositie.

Sergio Perez Red Bull Racing F1


In 2023 moest Perez toekijken hoe Verstappen negentien races won en met overmacht de wereldtitel opeiste. De Mexicaan startte het seizoen met twee overwinningen, maar kon dat niveau niet vasthouden. In de podcast Beyond the Grid reflecteert Perez op het afgelopen seizoen en deelt zijn ambitie voor 2024: "Max is 1 met de auto en het team", geeft Perez toe. "Hij is in topvorm en weet elk weekend wat nodig is om snel te zijn. Max blijft verbeteren, hij maakt geen fouten en wordt steeds sneller. Het zal heel moeilijk worden om hem te verslaan, maar ik ga het proberen. Vorig jaar zat het in de openingsfase dicht bij elkaar. Nu gaan we het zien."

Perez spreekt openlijk over de moeilijkheden die hij ervoer toen Verstappen het seizoen domineerde en hijzelf worstelde om het maximale uit de auto te halen. "Vorig jaar was heel moeilijk, zeker als je een teamgenoot hebt die de hele tijd domineert en je zelf niet in staat bent om het maximale uit de auto te halen. Het is geen gemakkelijke situatie, maar je moet mentaal sterk zijn en ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf laat zien."

Met een nieuwe seizoen voor de boeg, is Perez vastbesloten om elke kans te grijpen. "Ik wil dit jaar elke kans volledig benutten. Er zijn 24 races en we moeten constant blijven verbeteren, van de eerste tot en met de laatste race. Als dat lukt, ga ik een geweldig jaar tegemoet. Ik ben vorig seizoen niet vergeten hoe ik moet racen. Er zaten redenen achter die we begrijpen. Ik denk dat we er beter voor staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS