Ovalracing Venray

Crashes en schade in LMV8 SuperCup, Frank Wouters dagwinnaar op RaceWay Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 mei 2016 08:02 • Print artikel

Voor de LMV8 SuperCup coureurs was de eerste Pinksterdag vooral een dag om te vergeten. Er werd veel schade gereden en de laatste manche werd afgelast. Toch lieten de coureurs ook mooie raceactie zien. Big Tuned Racing coureur Frank Wouters liet zien hoe je moet inhalen op de snelle halve mijls ovaal van Raceway Venray.


In de eerste manche startten Ralph Verberkt en Arthur Lehouck vooraan. Helaas werd de eerste race uitgesteld nadat er erg veel vuil op de baan lag. Bij de tweede poging reed Verberkt direct naar de leidende positie. Fransman Lehouck zakte ver terug in het veld. Op weg naar voren liep Barry Maessen schade op. Ondanks een aanlopend voorwiel passeerde hij enkele rijders. De race werd voortijdig afgebroken na een zware crash. Wim Verloo, CAMSO V8 kampioen in 2013, spinde. Jeroen van Eerd en Stephan Driessen werden ingesloten. Beide auto's liepen veel schade op en een kapotte radiateur bij Driessen zorgde voor nattigheid op de baan. Er werd geen winnaar van de race uitgeroepen, Ralph Verberkt reed op het moment van de crash aan de leiding.


In de tweede manche startten Verberkt en Lehouck opnieuw vanaf de eerste twee startplaatsen. Helaas werd de race wederom ontsiert door een twee crashes. Stefan Oberndorfer raakte Colin White, hierbij raakte ook Jos Kuypers betrokken. White had erg veel schade aan de voorkant van zijn auto waarbij zijn race voortijdig eindigde. Kuypers en Oberndorfer konden wel verder. Bij de herstart kwam Patrick Heckhausen snel naar voren. Binnen zat de snelle Duitser Ralph Verberkt op de hielen. In een enthousiaste inhaalactie ging Heckhausen te vroeg terug naar de snelle lijn. Hier reed Verberkt waardoor Heckhausen dwars over de baan ging. Dave van Haarlem, rijdend op de vierde plaats, kon Heckhausen niet ontwijken en raakte hem erg hard. Voor Van Haarlem was het, na de Paasraces, de tweede keer dat zijn Chevrolet veel schade had.

Na de herstart bij de tweede manche reed Frank Wouters snel naar voren. Patrick Kessels en Wouters passeerden allebei de snelle Verberkt. Later bleek dat de coureur Horst teveel schade had overgehouden na zijn touchť met Heckhausen. Wouters won de race, voor Kessels en Milou Mets.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS