Formule 1

Concurrerende teambaas verklaart dat F1 'verandert' na vragen over beschuldigingen aan Christian Horner

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 februari 2024 11:03

James Vowles
gelooft dat ieders ogen in de F1 geopend moeten worden over 'hoe de huidige samenstelling van de Formule 1 eruitziet' nadat beschuldigingen van ongepast gedrag werden geuit tegen Christian Horner. Op maandag bevestigde Red Bull GmbH dat het een intern onderzoek heeft ingesteld naar Horner, maar het gaf in dit stadium nog geen verdere details vrij.

James Vowles Williams F1


"Nadat het bedrijf op de hoogte was gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, heeft het een onafhankelijk onderzoek ingesteld", aldus de verklaring van Red Bull GmbH. ďDit proces, dat al aan de gang is, wordt uitgevoerd door een externe gespecialiseerde advocaat." Het bedrijf voegde eraan toe dat het Ďdeze zaken uiterst serieus neemtí.

Horner ontkent elk vergrijp en zei tegen De Telegraaf: "Ik ontken deze beweringen volledig." Zijn tegenhanger bij Williams, Vowles, werd ondervraagd over de beschuldigingen toen hij na de lancering van de William's 2024 livery aan tafel zat met Bloomberg TV. "De sport zelf werd twintig jaar geleden zonder twijfel gedomineerd door mannen. Als je mij zou moeten vragen waaruit een team bestaat, zou het blank zijn, meer dan waarschijnlijk mannelijk, meer dan waarschijnlijk veertig jaar oud, iets in die buurt", zei hij.

"Dat is aan het veranderen en het is alleen maar positief dat dat resultaat verandert. Ik kan alleen controleren wat er binnen Williams gebeurt. Wat ik kan doen binnen die omgeving is iedereen de ogen openen dat dit is hoe onze samenstelling moet zijn, omdat de beste ideeŽn niet voortkomen uit een gesloten groep individuen, maar uit diversiteit."

"Deze beschuldigingen zijn beschuldigingen. Ik weet niet wat erachter zit en wat de betekenis is van wat er is gebeurd. Het enige wat ik kan zeggen is dat als dit ooit zou gebeuren in ons team we volledig zullen meewerken om het gebeurde te herstellen en ervoor te zorgen dat we een werkcultuur hebben die iedereen kan accepteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS