Formule 1

Concurrent uit de Formule 1: "Ik zou graag Le Mans rijden, maar dan wel met Max Verstappen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2023 07:01

Al langere tijd kijken bekende F1-coureurs naar andere mogelijkheden om te racen dan in de Formule 1. Van Fernando Alonso is bekend dat hij het enduranceracen ambieert, hij heeft zelfs tweemaal de 24 Uur van Le Mans gewonnen. En ook een inzet in de IndyCar zou hij niet afwijzen met als doel de ‘Triple Crown’ te veroveren. Op het moment zit dat er even niet in en zijn de verhalen erover verstomd. Maar ook onze eigen Max Verstappen kijkt verder dan de F1. Dus deze twee toppers hebben elkaar wel gevonden. Fernando Alonso heeft beweerd dat hij graag zou willen samenwerken met Max Verstappen voordat zijn autosportcarrière ten einde loopt.

Verstappen_Alonso_Podium
Max Verstappen en Fernando Alonso naar Le Mans?

Samenwerken
De Spanjaard werd gevraagd naar het potentieel van een samenwerking met Verstappen voor een evenement buiten de F1 in de toekomst, waarbij Le Mans specifiek werd aangeprezen als een mogelijke weg voor het duo om samen te werken. Alonso is erop gebrand om zijn carrière in de autosport veel breder te trekken door nog een keer de 24 uur van Le Mans te winnen, na zijn overwinningen samen met Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi in 2019 en 2018.

Verwoed simracer
Max Verstappen heeft ondertussen duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is zijn hele carrière in de F1 door te brengen. Zijn passie voor simracen is goed onderbouwd, doordat de Nederlander in zijn vrije tijd veel uren doorbrengt met online racen in een reeks van series.

De handen ineenslaan
"In de toekomst zeker, als er een mogelijkheid is", antwoordde Alonso toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid om samen te werken met Verstappen voor Le Mans, volgens een bericht van GPFans. "We zijn hele goede vrienden", vervolgde Alonso. "We hebben altijd contact. Ik zou graag Le Mans rijden - als ik Le Mans nog een keer doe – dan met Max." Alonso ging zelfs een stap verder door duidelijk te maken dat hij het een voorrecht vindt om met Verstappen samen te werken in een poging om deel te nemen aan de 24 Uur van Le Mans. De Spanjaard zei: "Dat zou een eer zijn!" Het wordt tijd dat deze twee grootheden de handen ineenslaan en het gaan regelen. Het zou een hoogtepunt in de autosport zijn!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS