Formule 1

Complicatie duikt op als naaste vertrouweling van Lewis Hamilton in verband wordt gebracht met Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 februari 2024 04:05

Zelfs als Lewis Hamilton Pete Bonnington overhaalt om bij Ferrari te komen werken, kan het zijn dat hij een paar maanden op zijn komst moet wachten vanwege ‘gardening leave-clausules’. Hamilton kondigde vorige week aan dat het kampioenschap van dit jaar zijn laatste bij Mercedes zou zijn. Hij heeft een meerjarig contract getekend bij Ferrari vanaf 2025.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Vrijwel meteen werden er vragen gesteld over zijn oude race-ingenieur ‘Bono’. Het is een gesprek dat Mercedes-teambaas Toto Wolff de komende maanden met de Brit zal hebben. Wolff sprak de media toe en zei: "Dit is een discussie die iedereen de komende maanden moet voeren. Ik heb al met Bono gesproken, maar toen ik het hem vertelde, zei hij 'Is het 1 april?'"

Maar hoewel de opmerking van Wolff suggereert dat Bono verrast was door Hamiltons aankondiging, betekent dat niet dat de race-ingenieur, die het vertrouwen geniet van Hamilton, niet overgehaald kan worden om Brackley te verruilen voor Maranello.

Er is echter één belangrijke complicatie: gardening leave. Dat is een vaste periode in het contract van een teamlid op hoog niveau waarin hij niet voor een rivaliserend team mag werken. Dus zelfs als Bono ervoor kiest om Hamilton aan het einde van het jaar op te volgen, kan de Brit zijn eerste seizoen als Ferrari-coureur beginnen zonder zijn vertrouwde race-ingenieur.

"Een complicatie is dat Bonnington bij Mercedes moet blijven tot de laatste race van dit seizoen in Abu Dhabi op 8 december en dan begin 2025 beschikbaar moet zijn voor Ferrari. Dit betekent een zeer krappe overgang voor wat betreft het zogenaamde 'gardening leave'", meldt sport.de.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS