Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Colin Caresani in 2023 actief met een potente Mercedes AMG GT3: "Erg dankbaar voor deze kans"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2023 01:41

Colin Caresani (19) stapt komend seizoen in een Mercedes AMG GT3. De inwoner van Aerdenhout heeft dankzij zijn mooie prestaties in de afgelopen jaren een zitje veroverd bij het team Schnitzelalm, dat deelneemt aan de zeer competitieve Nürburgring Langstrecken-Serie.

Colin Caresani met team Schnitzelalm


Caresani kreeg autosport letterlijk met de paplepel ingegoten. Als klein ventje stond de Noord-Hollander met Italiaanse roots geregeld langs de kant van het Circuit Zandvoort toe te kijken, waarop hij bepaalde zelf ook een carrière in het autoracen te willen nastreven. Na een periode in de karting heeft Caresani sinds 2019 zijn opwachting gemaakt in verscheidende toerwagenklassen.

Met een geslaagde titeljacht in de BMW M2 Cup Powered by Hankook sloot Caresani het seizoen 2021 op gedenkwaardige wijze af. In tien deelnames wist de talentvolle tiener liefst vijfmaal te zegevieren, ondanks compleet nieuw in de serie te zijn aanbeland. Ook drie races in het Duitse equivalent werden winnend afgesloten. Voor 2022 ruilde Caresani de BMW M2 CS in tegen een BMW M4 GT4, waarmee de tiener deelnam aan de prestigieuze DTM Trophy – als het ware de opleidingsklasse voor de vermaarde Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

Als coureur van het welbekende team Project 1 raasde debutant Caresani in veertien wedstrijden naar een puik aantal van zeven podiumplaatsen, waaronder liefst vier overwinningen. Voor de DTM Trophy-titel kwam de jongeling nipt tekort – de ervaren Duitse coureur Tim Heinemann wist meer punten te scoren –, maar met een vicekampioenschap in zijn eerste jaar kon Caresani zeer tevreden zijn.

De stuurmanskunsten van Caresani zijn opgevallen binnen de wereld van het langeafstandsracen met GT-bolides. Colin is uitgenodigd om deel te nemen aan de zwaarbevochten Nürburgring Langstrecken-Serie, waarin hij de kleuren van het zeer succesvolle Schnitzelalm Racing mag verdedigen. Aangezien de Duitse renstal met een Mercedes AMG GT3 racet, stapt Caresani wederom in een racebolide van Duitse makelij. Een belangrijk detail is dat Caresani nauw gaat samenwerken met de fabriek van Mercedes AMG. Een bijzonder grote stap voor de tiener uit Noord-Holland.

“Ik ben erg dankbaar voor deze kans in de Nürburgring Langstrecken-Serie”, laat Caresani verheugd weten. “Na het fantastische seizoen in de DTM Trophy heb ik de tijd genomen om een juiste keuze te maken wat betreft de vervolgroute en ik ben van mening dat deelname aan de NLS een perfecte bijdrage kan leveren aan mijn ontwikkeling richting professioneel autocoureur. Dat ik direct bij Schnitzelalm Racing mag instappen, vind ik wel heel gaaf. Het is een zeer succesvol team.”

“Ik weet dat ik één van de weinige tieners in het zwaarbevochten GT3-veld ben”, vervolgt Caresani, “maar dat verandert niets aan mijn doelstellingen. Dit is de uitgelezen kans om me te meten met de fabriekscoureurs van Mercedes, waarmee ik dit jaar ga samenwerken. Ik wil Mercedes AMG van goede feedback voorzien, hard werken en mijn resultaten op de baan voor me laten spreken.”

“Racen op de Nordschleife is iets waar iedere jongen van droomt. Het is uniek en voor iedereen uitdagend. De gemiddelde kwalificatiesnelheid van de toppers in de NLS ligt rond de 186 kilometer per uur, dus dat is serieus snel. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan”.

Caresani ontving na zijn twee sterke debuutseizoenen veel aandacht vanuit toerwagen- en GT-teams, en dat doet hem goed. “Naast dit NLS-programma kan ik binnenkort nóg een programma aankondigen. Ik hoef in 2023 dus bepaald niet stil te zitten!”, besluit de snelle jongeling met een lach.

De eerste wedstrijd van de NLS-klasse waaraan Caresani deelneemt, vindt plaats in het eerste weekend van april. Het betreft een vieruurswedstrijd, uiteraard op de Nürburgring Nordschleife.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS