Formule 1

Circuit de Barcelona-Catalunya doet laatste chicane in de ban: "De laatste sector bestaat dus weer uit twee snelle bochten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 januari 2023 07:01

De Nederlandse Formule 1-fan koestert mooie en warme herinneringen aan het Spaanse circuit Barcelona-Catalunya. In 2016 won Max Verstappen op dat circuit zijn eerste Formule 1 Grand Prix. In de laatste chicane zorgde hij er telkens voor dat de Ferrari van Kimi Raikonnen hem niet in kon halen. Nu lijkt het dan eindelijk gedaan met de laatste chicane, waar menig Formule 1 criticus al jaren over zeurt.

GP Spanje Chicane

Afgelopen maand keurde de FIA zowel de lay-out met de chicane, als zonder de chicane goed om een Formule 1 Grand Prix te organiseren. Op Verstappen.com kunnen fans al kaartjes bestellen voor de Grand Prix, die in juni wordt verreden. Daar stond het volgende: �Om het inhalen beter mogelijk te maken is de beslissing genomen om terug te gaan naar de oude lay-out. De chicane bij Grandstand H wordt er uitgelaten. De laatste sector bestaat dus weer uit twee snelle bochten, die het inhalen op het rechte stuk moeten verbeteren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS