Formule 1

Christian Horner kritisch op nieuwe FIA-regel: "We willen niet dat we hier een stel nietszeggende robots hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 februari 2023 18:30

De FIA krijgt flink wat kritiek te voorduren, het centrale orgaan van de autosport heeft hun Formule 1-reglementen aangepast. Coureurs mogen niet meer zomaar politieke of persoonlijke statements maken, zonder eerst aan de FIA toestemming te vragen of dit wel mag. Veel coureurs en teambazen spreken zich uit tegen de regel, zo ook de teambaas van Max verstappen: Christian Horner.

Christian Horner

De laatste jaren wordt de politiek steeds meer bij de Formule 1 betrokken, Lewis Hamilton die strijdt tegen discriminatie, Sebastian Vettel tegen klimaatveranderingen en nota bene de Formule 1 zelf met het ‘We Race As One’-initiatief. Zomaar een shirt met Black Lives Matter aantrekken, dat gaat als het aan de FIA ligt dus niet meer zomaar gebeuren.

Red Bull-teambaas Christian Horner is kritisch op de nieuwe regel, bij Motorsport.com vertelde de Engelsman het volgende: Je kunt hier op verschillende manieren naar kijken. Ten eerste moet sport nooit worden gebruikt als politiek instrument. Sport is vooral entertainment, er moet een soort ontsnapping in zitten. Bij Red Bull hebben we nooit onze coureurs de mond gesnoerd. Ze zijn daar vrij in en ze mogen hun mening geven. Ze hebben ook een stem."

Horner benoemt dus dat de sport niet gebruikt moet worden al politiek instrument, maar hij vindt aan de andere kant is hij van mening dat de mond van coureurs niet volledig gesnoerd moet worden: "Het is een kwestie van balans. In de hedendaagse wereld heeft iedereen een stem en die mag niet onderdrukt worden. Het moet wel zorgvuldig gebeuren. We willen niet dat we hier een stel nietszeggende robots hebben. Er moet gewoon een simpele balans zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS