Formule 1

Christian Horner ziet Ferrari en McLaren naderen: ‘Onvermijdelijk, ook hier in Monaco'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2024 19:35

Het was opnieuw geen glansrijke en succesvolle dag voor het team van Red Bull in Monte Carlo. Niet alleen Max Verstappen, maar ook Sergio Perez bleek niet zo snel als vooraf gehoopt, waardoor de concurrerende teams, Ferrari en McLaren, hen op de hielen zit. Volgens teambaas Christian Horner was het slechts een kwestie van tijd voordat het verschil zou worden verkleind.

Christian Horner

Aan het begin van het seizoen domineerde Red Bull nog in de Formule 1, maar de laatste races lijken de zaken wat anders te liggen. Hoewel ze sterk begonnen, hebben rivalen McLaren en Ferrari in de laatste weken flink wat terrein gewonnen en dat was in Miami en Imola al goed te merken. Ook in Monaco ogen deze teams als geduchte tegenstanders. Het is overduidelijk dat Red Bull er alles aan moet doen om de concurrentie de baas te kunnen.

Ook teambaas Christian Horner ziet dat het moeilijk zal worden om te winnen dit weekend. Door de internationale media gevraagd naar de andere teams kan Horner niet anders concluderen dat McLaren en Ferrari dichter bij komen: "Dat is onvermijdelijk. We zitten in het derde jaar van deze reglementen, dus het is normaal dat de grid dicht bij elkaar komt. Het is fantastisch dat we zo lang onze voorsprong konden behouden. Maar als de auto's er vaker hetzelfde uit gaan zien, dan is het onvermijdelijk dat de competitie groot is. We verwachten dat ook hier in Monaco."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS