Formule 1

Christian Horner weet niet of Max Verstappen zijn contract verlengt: “Ik twijfel er aan”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 december 2023 08:02

Max Verstappen won dit jaar zijn derde Formule 1-wereldkampioenschap en deed dit met twee vingers in de neus. De Nederlandse Red Bull-coureur won maar liefst negentien Grands Prix en won anderhalve maand voor het einde van het seizoen het wereldkampioenschap. Tot nu toe ontbreekt het de Nederlander niet aan ambitie én motivatie. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Verstappen geen decennia meer gaat racen in de Formule 1 en dat hij zijn heil ergens anders zal vinden.

Christian Horner Max Verstappen

Verstappen heeft al vaker aangegeven niet tot in de treurnis te blijven racen in de Formule 1. Verstappen heeft dromen in Le Mans en wil graag racen in de GT-auto’s. Tot 2028 lijkt de Formule 1-carriere van Verstappen zeker, want dan loopt zijn contract bij Red Bull Racing af.

Christian Horner geeft bij Sky Sports aan niet zeker te weten of Verstappen ook ná 2028 nog in de Formule 1 blijft rijden: "Zolang hij gemotiveerd is zal hij blijven racen in de Formule 1. Als hij de interesse verliest, dan denk ik niet dat hij hier nog langer zal blijven. Hij kent zichzelf. Max ziet andere coureurs op hun 42ste nog racen in de Formule 1, maar ik twijfel eraan of wij hem op die leeftijd nog aan het werk zullen zien."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS