Formule 1

Christian Horner voert druk op Sergio Perez op: "Moeilijkste stoeltje van de grid"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2023 12:08

Sergio Perez is ook in 2024 teamgenoot van Verstappen, maar de Mexicaan moet voor de toekomst op zijn tellen gaan passen. Sommige geluiden beweren dat zelfs deze winter nog getwijfeld wordt of Perez wel aan moet blijven als tweede coureur van Red Bull, maar vanuit officiŽle weg wordt de nummer 2 van 2023 hardop gesteund. Toch neemt de druk wel degelijk toe, ook vanuit teambaas Christian Horner.

Perez Horner


"Checo heeft natuurlijk het moeilijkste baan van de hele paddock", zegt Horner in de 'Eff won with DRS'-podcast van Dax Randall Shepard. "Het is enorm moeilijk om teamgenoot te zijn van een talent als Max, maar Checo heeft het de afgelopen drie jaar geweldig gedaan. Kijk naar de race in Japan. In de eerste ronde is Max twee seconden sneller dan de rest. Als je naar de data kijkt, denk je 'hoe krijgt hij het weer voor elkaar?'. Checo blijft zich dan vergelijken met Max, maar hij moet Max uit zijn hoofd zetten en alleen naar zichzelf kijken. Zoals we in het begin van het seizoen hebben gezien."

"Natuurlijk heeft Checo dit jaar moeilijke momenten gehad, maar hij is altijd weer teruggekomen. Dat bewonder ik aan hem. Hij is tweede geworden in het WK en dit was zijn beste seizoen ooit. Voor komend jaar is het zaak voor Checo om te laten zien dat hij zijn stoeltje wilt behouden. Dan hoeven we niet naar andere opties te kijken. We zullen zien hoe 2024 gaat verlopen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS