Formule 1

Christian Horner over de teloorgang van het succes van Red Bull: “Ik denk dat we gewoon in het verkeerde..."

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2023 06:01

“Het zijn allemaal technische dingen. Er bestaan geen wondermiddelen in deze business”, reageerde Red Bull-teambaas Christian Horner toen de media vroegen naar de miserabele Grand Prix van Singapore met zijn team. “Ik weet dat jullie allemaal graag de TD de schuld willen geven, maar helaas kunnen we hen niet eens de schuld geven, omdat er geen enkel onderdeel aan onze auto is veranderd”, benadrukte hij. De Brit hield vol dat er niets veranderde in de manier waarop Red Bull de onderdelen van zijn F1-auto gebruikte, en legde uit: “We wisten dat we hierheen zouden komen en dat we meer concurrentie zouden verwachten. Maar ik denk dat het ons een beetje verraste, hoe ver we achterliepen toen we vrijdag aankwamen.

Red Bull F1 GP Singapore 2023 foto 1

“Ik denk dat we gewoon niet in het juiste operationele venster voor de auto zaten, vooral niet tijdens één ronde. En als daar niet in zit, dan voelen ook de banden vreselijk aan. Alles werkt gewoon niet. Ik denk dat onze simulatie vóór het weekend ons misschien niet tot de juiste conclusie heeft geleid. Dan moet je er maar een beetje uit zien te komen. Ik denk dat we gewoon in het verkeerde venster zijn beland en dat het enkele van onze zwakke punten van de auto heeft blootgelegd. Maar het is eigenlijk een heel nuttige les geweest voor volgend jaar, omdat het ons heel veel bruikbaar inzicht geeft en we hopelijk bepaalde dingen in onze RB20 kunnen aanpakken”, besluit Horner.

We hoeven in ieder geval niet te lang te wachten om erachter te komen of de beweringen van Horner over de redenen van de inzinking van Red Bull in Singapore waar zijn, aangezien de Japanse Grand Prix dit weekend al plaatsvindt op Suzuka, een circuit met een conventionele lay-out en kenmerken. De RB19 die we in de loop van het F1-seizoen 2023 hebben leren kennen, zou formidabel moeten zijn op het circuit van Suzuka. We gaan het zien!

Red Bull F1 GP Singapore 2023 foto 2 Max VerstappenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS