Formule 1

Christian Horner kent louter superlatieven: "Max is bijna bovenmenselijk, hij is geschiedenis aan het schrijven"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2024 17:03

Christian Horner geniet nog altijd van het werken met Max Verstappen. Ook in China stond er weer geen maat op de drievoudig wereldkampioen Formule 1 die de sprintrace en de hoofdrace won. Ook een safety car kon Verstappen niet van de wijs brengen want zijn voorsprong aan de finish bedroeg alsnog 13 seconden.

Verstappen Horner


Horner reageert bij Sky Sports F1 op het weekend in Shanghai. "Max was het hele weekend geweldig, maar dat kan ik zeggen over het hele team. We winnen de sprintrace, pakken een 1-2 in de kwalificatie en worden eerste en derde tijdens de hoofdrace. Dat is gewoon fantastisch. Checo had pech met de timing van de safety car, maar dat hoort erbij. Max is gewoon van een andere planeet."

"Max is één met de auto", vervolgt Christian Horner bij wie de storm rond seksueel grensoverschrijdend gedrag geluwd is. "Daar heeft hij een ongelofelijk goed gevoel voor. Voor de auto, voor het zoeken naar grip, de omstandigheden en natuurlijk heeft hij veel vertrouwen. Alles draait om het managen van de banden en Max weet precies wanneer je moet pushen en wanneer je banden moet sparen. Hij is daar enorm slim in. Het is bijna bovenmenselijk wat hij doet. Echt geweldig om met hem te werken, Max is geschiedenis aan het schrijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS