Formule 1

Christian Horner biedt Andretti een 'natuurlijke oplossing' om zware strijd om 11e F1-team te worden te beëindigen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2024 19:30

Christian Horner heeft benadrukt dat de reden achter de afwijzing van Andretti op de F1-grid niets te maken heeft met het feit dat ze Amerikaans zijn en suggereerde dat de snelste manier om op de grid te komen het kopen van een bestaand team is.

Christian Horner Red Bull Racing F1


De Amerikaanse familie is niet verontrust door hun afwijzing eerder dit jaar en onthulde onlangs een nieuwe basis in Silverstone om hun F1-activiteiten voort te zetten. Ze hebben ook Pat Symonds ingehuurd en hem weggeplukt bij zijn technische rol in de F1.

Maar voorlopig heeft dit werk nog geen eindpunt omdat de FOM voet bij stuk houdt wat betreft hun weigering om Andretti toe te laten als elfde team, iets waar de huidige constructeurs een soortgelijk standpunt over hebben ingenomen.

De zaak kwam opnieuw ter sprake in de aanloop naar de GP van Monaco toen Christian Horner werd gevraagd of zijn mening over het bod van Andretti was veranderd gezien de recente ontwikkelingen.

"Andretti is een groot race-erfgoed”, zei hij. "Mario is een legende in de sport en het team werkt samen met Cadillac. De Formule 1 heeft gezegd dat als het in 2028 met zijn eigen motor komt, ze het zouden bekijken. Daarnaast, als Andretti zou willen instappen zoals Audi Sauber heeft overgenomen, om de stabiliteit van de huidige franchises die we in de sport hebben te beschermen, is dat hun beste route naar het doel om één van de bestaande teams over te nemen."

Maar velen buiten de paddock beginnen het gevoel te krijgen dat de eerdere afwijzing bijzonder heftig is geweest, nu Mario Andretti deze week heeft beweerd dat
Liberty Media CEO Greg Maffei heeft gezegd dat hij 'alles zou doen wat in mijn macht ligt om ervoor te zorgen dat Michael Andretti nooit in de Formule 1 komt'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS